Candu: Curtea Constituţională a dat un semnal clar preşedintelui că iniţiativele nu pot să iasă din cadrul constituţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Speakerul Andrian Candu a comentat decizia Curţii Constituţionale de joi, 27 iulie, prin care a anulat decretul preşedintelui ţării privind organizarea unui referendum republican consultativ pentru 24 septembrie. Şeful Legislativului afirmă că magistraţii Curţii „au aşezat lucrurile pe făgaşul lor legal”.

„De la bun început, atât eu, cât şi prim-ministrul, colegii din PDM, ne-am expus asupra neconstituţionalităţii şi lipsei de temei a demersului preşedintelui. Curtea Constituţională a aşezat lucrurile pe făgaşul lor legal şi a dat un semnal clar preşedintelui că iniţiativele nu pot să iasă din cadrul constituţional”, a menţionat Andrian Candu într-o postare pe Facebook.

Speakerul susţine că a anunţat încă în momentul lansării iniţiativei lui Igor Dodon că va bloca prin orice mijloace legale desfăşurarea pe bani publici a unei precampanii electorale a lui Dodon şi PSRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite