Calmîc, despre efectul afirmaţiilor lui Dodon că Acordul de Asociere trebuie anulat: Investitorii sunt în alertă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj
FOTO colaj

Ministrul Economiei, Octavian Calmîc, susţine că mai mulţi investitori se arată îngrijoraţi de declaraţiile preşedintelui Igor Dodon, privind anularea Acordului de Asociere UE - Republica Moldova. Potrivit vicepremierului, astfel de declaraţii ar putea contribui negativ asupra creşterii economiei ţării în 2017.

„De exemplu, a fost această declaraţie ce ţine de rezilierea Acordului de Asociere, care de fapt, deja îngrijorează mediul investiţional în Republica Moldova. Foarte mulţi investitori deja sunt într-un regim de alertă. Ei întreabă Guvernul permanent dacă aceasta este adevărat sau nu, şi în ce condiţii s-ar putea întâmpla. Eu cred că acest subiect va fi în următarele luni pe agenda Guvernului, atunci când noi vom discuta şi pe platforma Consiliului de asociere şi la Bruxelles”, a declarat Octavian Calmîc.

Ministrul a mai adăugat că Moldova are numai de câştigat de pe urma Acordului de Asociere. „Noi dăm toate garanţiile necesare că Acordul de Asociere şi Acordul de Comerţ Liber cu UE este un element economic destul de puternic pentru republica noastră”, a precizat vicepremierul în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime.

Amintim că Igor Dodon a afirmat în mai multe rânduri că Acordul de Asociere UE - Republica Moldova nu aduce beneficii ţării. Preşedintele a vorbit încă în campania electorală prezidenţială că Acordul trebuie renegociat, însă în timpul vizitei sale la Moscova în perioada 16 - 18 ianuarie, şeful statului a menţionat că, în cazul în care PSRM câştigă alegerile parlamentare din 2018, Acordul va fi anulat. Dodon pledează pentru un parteneriat strategic cu Rusia şi apropierea de Uniunea Euroasiatică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite