Băsescu, despre cum se va forma guvernarea de la Chişinău: Plahotniuc va încerca să cumpere deputaţi de la Socialişti şi Blocul ACUM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-preşedintele României Traian Băsescu consideră că în Republica Moldova nu vor exista alegeri anticipate, ca urmare a refuzului Blocului ACUM şi al Socialiştilor de a negocia cu PDM, pentru că rezultatul anticipatelor va fi acelaşi ca la scrutinul din 24 februarie.

Traian Băsescu e de părere că cel mai probabil, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, va „cumpăra” deputaţi de la Socialişti şi de la Blocul ACUM pentru a-şi forma o majoritate parlamentară şi a guverna în continuare.

„Negocierile vor fi extrem de dificile. Mie îmi este clar că Blocul ACUM, al Maiei Sandu şi al lui Andrei Năstase, nu va face niciun fel de alianţă nici cu partidul lui Plahotniuc, nici cu socialiştii lui Dodon, ceea ce complică foarte mult lucrurile în RM. Nu cred că vor fi alegeri anticipate, aşa cum mulţi analişti s-au grăbit să declare, pentru că este ilogic. Rezultatul alegerilor anticipate nu va fi diferit de ceea ce s-a întâmplat acum”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenţie telefonică pentru RomâniaTV.

Amintim că, după alegerile din 24 februarie, PSRM a obţinut 35 de mandate în Parlament, PDM - 30, ACUM - 26, Partidul Şor - 7, independenţi - 3.

PSRM a anunţat că nu va face alianţă cu niciun partid din actualul Parlament. Aceeaşi poziţie a exprimat-o şi Blocul ACUM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite