„Basarabia, mormânt românesc”. Socialiştii de la Chişinău continuă discreditarea Centenarului Marii Uniri FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Grigore Novac via Facebook
FOTO Grigore Novac via Facebook

După ce deputatul socialist Vlad Bătrîncea a acuzat Bucureştiul miercuri, 17 ianuarie, de intenţii imperialiste şi că România şi-ar dori „anexarea” Republicii Moldova, un alt parlamentar din aceeaşi formaţiune politică, Grigore Novac, a menţionat că „Basarabia e mormânt românesc”.

Afirmaţia lui Grigore Novac a fost făcută în contextul declaraţiilor lui Vlad Bătrîncea şi a fost scrisă chiar în comentariul postării acestuia cu privire la „intenţiile imperialiste” ale României.

Într-o altă postare de marţi, 16 ianuarie, Novac a sugerat că fostul preşedinte român Traian Băsescu ar fi corupt: „În Republica Moldova avem suficienţi penali şi corupţi, nu cred că este cazul să mai importăm încă un Băsescu din România”.

De notat că Novac s-a aflat în fruntea unui grup de socialişti care a vizitat recent atât bustul lui Ştefan cel Mare din faţa clădirii Consiliului Judeţean Vaslui, cât şi statuia ecvestră a marelui voievod de la Podul Înalt.

Aceştia au afişat şi un steag imens al Principatului Moldovei. De altfel, drapelul lui Ştefan cel Mare este şi un element cheie al „moldoveniştilor” de la Chişinău în promovarea ideii că moldovenii sunt diferiţi faţă de români.

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea, cel care s-a remarcat, în special, după ce a rupt harta României Mari în Parlamentul Republicii Moldova, a afirmat că activitatea lui Traian Băsescu la Chişinău este o dovadă a „intenţiilor imperialiste reale ale Bucureştiului – să obţină dispariţia statului moldovenesc şi să anexeze teritoriul nostru la România”.

d
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite