Audieri în Parlament: Socialiştii solicită informaţii privind autorii promovării Unirii, lângă instituţiile de învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 17 iunie, la şedinţa Parlamentului Republicii Moldova a fost susţinută propunerea deputatului PSRM Vlad Bătrâncea, privind audierea procurorului general, a şefului SIS, dar şi a ministrului de Interne.

Deputatul Bătrâncea a solicitat să fie audiate organele competente în legătură cu faptul că lângă instituţiile de învăţâmânt sunt instalate mai multe corturi, care ar promova unirea Republicii Moldova cu România.

Potrivit socialistului, astfel de acţiuni sunt contrar constituţiei, deoarece promovează lichidarea statalităţii şi independenţii statului.

Vlad Bătrâncea solicită informaţie de la instituţiile sus menţionate, cu privire la finanţatorii şi autorii acestor campanii de promovare a Unirii.

Propunerea sa a fost inclusă pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului, după ce a fost votată de 62 de deputaţi.

Preşedintele PL Mihai Ghimpu s-a arătat nemulţumit că propunerea a fost susţinută şi de colegii să-i din alianţa de guvernare.

„Propunerea socialiştilor face parte din campania electorală din toamnă. Eu am spus mereu că sunt român şi unionist”, a declarat liberalul.

Procurorul general, şeful SIS, ministrul Afecerilor Interne ar urma să fie audiaţi vineri, 17 iunie, în cazul în care sunt disponibili şi informaţi referitor la subiect. În caz contrar, ei vor fi audiaţi la următoarea şedinţă a Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite