Andrian Candu, despre reglementarea conflictului transnistrean: Noi mereu am mers pe politica paşilor înapoi decât paşi înainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, afirmă că Chişinăul niciodata nu a avut o viziune asupra soluţionării conflictului îngheţat din stânga Nistrului, iar în toţi aceşti ani s-ar fi făcut mai mulţi paşi înapoi decât înainte pe această problemă.

„Dacă chiar unii spun altfel, în opinia mea personală, în cei 25 de ani de la conflict noi nu am progresat în a avea o viziune, noi, Chişinăul. Să venim noi cu o viziune, cu o foaie de parcurs, cu o soluţie pe care o propunem. Noi întotdeauna am mers pe politica paşilor mici şi mai mult paşi înapoi decât paşi înainte”, a declarat Candu.

Potrivit speaker-ului, deşi există voci care spun că conflictul nu are o soluţie şi Chişinăul ar trebui să tragă frontiera pe Nistru, oficialul moldovean este de altă părere.

„Unii mai fatalişti şi în extremă ar fi spus: „poate ar fi cazul să puneţi o graniţă şi să uitaţi? Până la urmă feriţi-vă, nu e problema voastră, lasaţi-o ruşii să o rezolve mai ales că e costul lor”. Probabil ar fi o soluţie, dar nu consider că este o soluţie pe care noi, cetăţenii Republicii Moldova, şi politicul, şi autorităţile trebuie să o acceptăm. Nimeni nu cedează teritorii, nimeni nu cedează soarta cetăţenilor care sunt acolo. Mai mult ca atât, pe acest teritoriu sau în vecinătate nu vrem să avem focare de instabilitate”, a precizat Andrian Candu marţi, 14 februarie, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la PublikaTV.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite