Andrei Năstase: Invit presa liberă să investigheze şi la Dubai, unde Plahotniuic îşi ascunde o parte din averile dobândite pe banii furaţi de la moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, i-a felicitat pe jurnaliştii de la RISE Moldova pentru investigaţia care au făcut-o despre vilele de lux ale oponentului său politic principal, Vlad Plahotniuc. În acest context, Năstase invită presa liberă să investigheze şi la Dubai, unde, potrivit lui, Plahotniuic îşi ascunde o parte din averile dobândite pe banii furaţi de la moldoveni.

„Rechizitoriul tâlharului principal al ţării devine tot mai neîncăpător, în aşteptarea unui procuror independent şi a unei justiţii scoase din captivitate care să facă - şi va face - dreptate!”, a declarat Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Opozantul susţine că Plahotniuc „a furat miliarde de dolari de la ţara noastră, de la oamenii ei, transformând Moldova în cea mai săracă ţară din Europa”. 

„În alegerile prezidenţiale şi pentru Primăria Chişinău, refuzând să intre personal în competiţie, acesta a demarat campanii de denigrare şi linşaj mediatic fără precedent împotriva mea. Amintiţi-vă cum insinua, ticăloşeşte, că aş avea ba 6, ba 9, iar în final 11 case. În realitate, era vorba despre casa părintească cu câteva acareturi de care dispun toţi oamenii proveniţi de la ţară, din satele noastre dragi”, a spus Năstase.

El a adăugat că liderul PDM are „nişte bunuri inestimabile faţă de toate averile lui fabuloase, dobândite ilicit din banii tâlhătiţi de la bănci, societăţi, antreprenori, simpli cetăţeni. Din laundromate, din miliardele ascunse în offshore-uri, din bugetul ţării şi de oriunde se poate fura!”

„Nimeni nu poate ascunde veşnic propriile minciuni şi ilegalităţi, vine vremea când totul apare la suprafaţă”, a conchis Năstase.

Jurnaliştii de la RISE Moldova au realizat o investigaţie despre vilele de lux ale liderului PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc. Aceştia scriu că politicianul a avut grijă să-şi ascundă proprietăţile de peste hotare în spatele unor firme paravan şi persoane interpuse. Imperiul imobiliar din străinătate al acestuia numără mai multe proprietăţi exclusiviste care n-au figurat niciodată în declaraţiile lui de avere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite