Andrei Năstase: Caut soluţii pentru îmbunătăţirea situaţiei salariale a poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul, ministrul de Interne, Andrei Năstase, spune că în prezent caută soluţii pentru îmbunătăţirea situaţiei salariale a celor peste 15 mii de poliţişti din sistem. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Poliţiştii au fost declaraţi prin lege funcţionari cu statut special, dar când este vorba despre salarii – nimic. De ce? Pentru că sunt mulţi şi e nevoie de mulţi bani?”, a menţionat ministrul.

Potrivit lui, anterior, căpeteniile din Poliţie primeau mii de euro în plic. „Pentru ei s-au găsit bani, iată pentru mai bine de 15 mii de poliţişti – nu s-au găsit bani. Caut resurse, caut soluţii pentru ca aceşti oameni să simtă într-o bună zi că nu sunt nişte oameni uitaţi şi lăsaţi la voia întâmplării, lăsaţi să-şi caute de-o bucată de pâine cum s-o nimeri”, notează politicianul.

Despre dosarul deschis pe numele activistului Gheorghe Petic, ministrul spune că speră să fie eliberat la primele şedinţe de judecată, care din motive „dubioase” au fost stabilite la o dată mai îndepărtată decât au cerut-o avocaţii acestuia. „Un lucru îngrijorător. M-aş bucura, dacă toţi judecătorii din sistem ar înţelege că arbitrariul şi ilegalitatea ar trebui să dispară din justiţie”, a menţionat Andrei Năstase.

Totodată, politicianul a explicat de ce a votat în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru revenirea Rusiei. Potrivit lui, a făcut acest lucru pentru a o responsabiliza. „Această rezoluţie este una care responsabilizează Rusia, această rezoluţie este parte a dialogului şi face parte din responsabilităţile pe care le au statele membre ale Consiliului Europei în condiţiile în care vor derapa sau vor devia de la regulile acestor instituţii europene”, a menţionat ministrul

De asemenea, Andrei Năstase afirmă că s-a gândit la oamenii care trăiesc în regiunea transnistreană şi la drepturile omului atunci când şi-a dat votul pentru revenirea Rusiei la APCE. „M-am gândit ce s-ar întâmpla cu cetăţenii care trăiesc în regiunea transnistreană şi care din când în când ajung să se adreseze la CtEDO, drepturile lor n-ar mai fi apărate pentru că n-ar răspunde nimeni”, spune Andrei Năstase. Potrivit lui, acest vot al lui a fost pentru dialog, pentru soluţionarea problemelor Republicii Moldova în mod paşnic.

De asemenea, Andrei Năstase a menţionat că în viitorul apropiat va efectua vizite în România şi Ucraina. Cea din România este stabilită pentru data de 2 iulie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite