Anatol Ţăranu, despre candidatura lui Golovatiuc la funcţia de ambasador la Moscova: „Are misiunea murdară să şteargă urmele contrabandei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expertul politic Anatol Ţăranu FOTO IPN
Expertul politic Anatol Ţăranu FOTO IPN

Analistul politic Anatol Ţăranu, ex-deputat şi fost ambasador, consideră că Vladimir Golovatiuc, cel care a fost propus de Igor Dodon în funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Moscova, are misiunea murdară să şteargă urmele contrabandei cu anabolizante la ambasada de la Moscova.

„Cazul contrabandei cu anabolizanţi prin filiera ambasadei moldoveneşti de la Moscova a demonstrat toată putreziciunea statului RM. În acest context este bine să ne aducem aminte despre termenii supra elogioşi, care i-a folosit preşedintele Dodon la desemnarea lui Andrei Neguţă în calitate de ambasador la Moscova. Se afirma că Neguţă este cel mai versat ambasador moldovean din toate timpurile. Astăzi, Dodon din răsputeri îl blamează pe contrabandistul Neguţă, de parcă nu el l-a trimis să-l reprezinte pe preşedintele moldovean în calitate de ambasador în Rusia”, a scris Anatol Ţăranu pe Facebook.

El a menţionat că în cadrul ambasadei moldoveneşti la Moscova activează sub acoperire diplomatică reprezentantul SIS-ului moldovenesc, care prin definiţie era obligat să cunoască toate dedesubturile circulaţiei mai mult decât intense şi pe acest motiv foarte suspecte al microbuzului ambasadei cu „aşa numita” poştă diplomatică. 

„În calitatea mea de ex-ambasador la Moscova, pot cu toată responsabilitatea să afirm că poşta diplomatică moldovenească, în majoritatea cazurilor, cu uşurinţă încape într-un portofel de mici dimensiuni şi pentru expedierea ei defel nu este nevoie de un ditamai microbuz. Deci, următoarea concluzie vorbeşte despre cunoaşterea în detaliu de către securistul de la ambasadă despre misiunea adevărată a microbuzului buclucaş. Iar aceasta, la rându-i, presupune informarea din timp a centralei de la Chişinău despre contrabandă cu acoperire diplomatică. Iar SIS-ul, după cum se cunoaşte, se găseşte în subordine directă a preşedintelui Dodon, deci, ultimul din timp a fost informat despre isprăvile protejatului său, ambasadorului Neguţă”, a afirmat Ţăranu. 

Potrivit lui, este o enigmă uşor de descifrat, de ce Dodon cu atâta întârziere a reacţionat la fenomenul contrabandei diplomatice, tot atât de probabil putem presupune că contrabanda se derula cu buna lui ştiinţă. Acum devine absolut explicabilă înverşunarea cu care Dodon luptă pentru scoaterea SIS-ului din subordinea preşedintelui nou ales, Maia Sandu. 

„De fapt, Dodon în aşa fel se strădui să evite puşcăria. Tot acestui scop îi este subordonată şi stratagema cu numirea fulger în calitate de nou ambasador la Moscova a socialistului Golovatiuc, care are misiunea murdară să şteargă urmele contrabandei la ambasada de la Moscova. În cazul lui Golovatiuc sunt încălcate toate cutumele politice de transfer civilizat al puterii în rezultatul alegerilor prezidenţiale”, a subliniat expertul. 

Ţăranu e de părare că, în asemenea condiţii, unul din primele decrete ale preşedintei Maia Sandu poate abroga decretul abuziv al lui Dodon privind numirea noului ambasador moldovean în Rusia. 

„Acest aspect nu poate să nu fie cunoscut la Moscova. În caz dacă agrementul rus pentru Golovatiuc va veni în termeni record, până la inaugurarea noului preşedinte al republicii, putem cu uşurinţă să presupunem complicitatea Moscovei la muşamalizarea cazului de contrabandă prin filiera ambasadei moldoveneşti din capitala Rusiei. Apropo, da organele competente ruse cum de au ratat să descopere reţeaua de contrabandă cu anabolizanţi moldoveneşti pe propriul teritoriu, care a funcţionat ani la rând? Aşteptăm reacţia Moscovei, cum în cazul contrabandei prin filiera diplomatică moldovenească, aşa şi în cazul ştergătorului de urme murdare, Golovatiuc”, a adăugat Ţăranu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite