Alexandru Tănase: Este evident pentru oricine cât de periculos este Igor Dodon. El demolează metodic instituţiile statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Ex-preşedintele Curţii Constituţionale de la Chişinău, Alexandru Tănase, susţine că Parlamentul îl poate demite pe Igor Dodon prin impeachment. Mai mult ca atât, el afirmă că există şi temei suficient pentru ca şeful statului să fie demis, pentru că acesta ar acţiona în detrimentul intereselor Republicii Moldova.

„Eu cred că este evident pentru oricine cât de periculos este domnul Dodon pentru ceea ce face. Nu pentru cineva în parte, dar pentru acest stat, fiindcă el de fapt demolează metodic instituţiile statului”, a declarat Tănase pentru Europa Liberă.

Fostul preşedinte al CC consideră că sunt o mulţime de argumente ce ar justifica procedura de impeachment faţă de Igor Dodon: „există suficiente temeiuri pentru a încheia acest subiect foarte periculos pentru cetăţenii Republicii Moldova”.

„Un preşedinte de stat care acţionează împotriva intereselor propriului stat este un pericol iminent pentru acest stat”, a menţionat Alexandru Tănase.

De asemenea, acesta a mai adăugat că „preşedintele este garantul integrităţii teritoriale. Tot ceea ce face domnul Dodon în mandatul său de preşedinte, de fapt, el vrea să scindeze şi mai tare societatea. El vrea să consolideze cât mai multe poluri autonome de existenţă pe teritoriul Republicii Moldova, care ar paraliza acest stat şi l-ar băga totalmente sub controlul Federaţiei Ruse”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite