Alexandru Slusari: Guvernarea merge pe cale greşită în depăşirea crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, deputatul Alexandru Slusari, consideră că guvernarea merge pe cale greşită şi periculoasă în ceea ce priveşte depăşirea crizei social-economice, care tot mai mult cuprinde Moldova. Potrivit lui, măsurile propuse de „guvernul Dodon” stimulează şomajul şi distrugerea unor sectoare întregi ale economiei şi, implicit, generează o revoltă socială, transmite IPN.

În opinia sa, cel mai mult va fi afectat segmentul businessului mic şi mijlociu. „Noi nu ne dorim un asemenea scenariu. Încă nu este târziu de a-l preveni. Mai ales că în foarte scurt timp Moldova poate să obţină din surse externe în formă de credite şi granturi aproximativ opt miliarde de lei, iar Ministerul Finanţelor ar împrumuta azi-mâine de la băncile comerciale 1,2 miliarde de lei”, menţionează Alexandru Slusari într-o postare pe Facebook.

Platforma DA a înaintat un demers Guvernului şi Comisiei pentru Situaţii Excepţionale. În document sunt reiterate măsurile, printre care şi rectificarea bugetului public naţional prin reducerea maximală a cheltuielilor autorităţilor publice centrale, renunţarea la marea majoritate a investiţiilor. Se propune introducerea în legislaţia salarizării a unui supliment permanent în mărime de 100% din salariul de funcţie pentru medici şi personal medical în perioada epidemiei, care intră în contact nemijlocit cu infectaţii.

Alte propuneri ale formaţiunii se referă la introducerea în legislaţia muncii a noţiunii de „staţionare” în perioada stării de urgenţă. Se mai propune acordarea indemnizaţiilor din bugetul asigurărilor sociale pentru lunile aprilie-mai tuturor angajaţilor întreprinderilor care şi-au sistat activitatea sau au redus activitatea în urma dispoziţiilor Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, în mărime de 50% din salariul. Concomitent, încă 1/3 din salariu vor achita angajatorii.

https://www.ipn.md/ro/guvernarea-merge-pe-cale-gresita-in-depasirea-crizei-deputat-7965_1072899.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite