Postul de televiziune JurnalTV, obligat să părăsească sediul în termen de 35 de zile. Motivele care au determinat proprietarii Skytower să ia această decizie

Postul de televiziune JurnalTV, obligat să părăsească sediul în termen de 35 de zile. Motivele care au determinat proprietarii Skytower să ia această decizie

FOTO jurnal.md

Conducerea Jurnal Trust Media, din care fac parte Jurnal TV şi Jurnal FM, a anunţat joi, 12 ianuarie, că postul TV are 35 de zile să părăsească clădirea în care îşi desfăşoară activitatea. Totodată, pentru a evita sistarea transmisiunii, s-a decis schimbarea grilei de emisie începând cu 16 ianuarie. Pe de altă parte, proprietarii Skytower susţin că au recurs la această măsură din cauza chiriilor deplătite de o perioadă lungă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este evident că Jurnal TV se află în antagonism cu acest sistem şi cu oamenii care îl servesc. Jurnal TV le stă ca un os în gât, nu le permite să fure ca în codru şi vorbeşte zilnic despre ilegalităţile pe care le comit ei la adăpostul instituţiilor de stat. Iată de ce, pe parcursul acestor ani, au fost întreprinse atacuri furibunde în speranţa reducerii noastre la tăcere.

Drept confirmare, invocăm cea mai recentă lovitură pe care am primit-o de la proprietarul clădirii în care avem sediul timp de aproape şapte ani. 

Pe neprins de veste, dânsul a hotărât să rezilieze unilateral şi necondiţionat contractul de locaţiune, obligându-ne să părăsim sediul într-un termen de 35 de zile. Cine îşi imaginează cât de puţin cum funcţionează o televiziune ştie că este imposibil să respecţi un termen atât de restrâns. Anume pe acest fapt au şi mizat cei care stau în spatele acestei decizii.

Considerăm imposibilă şi inoportună desfăşurarea unei activităţi normale a trustului în condiţiile actuale.

Având de ales între a sista definitiv funcţionarea Jurnal TV şi a găsi o modalitate de a fi şi în continuare alături de spectatorii noştri, am optat pentru o formulă nouă de televiziune a rezistenţei în faţa unui regim antipopular.

Anunţăm că, începând cu ziua de luni, 16 ianuarie 2017, ora 00:00, postul Jurnal TV va avea o grilă de emisie nouă, fiind păstrate doar câteva produse originale.

Declarăm ferm că pe parcursul acestor şapte ani am făcut tot ce ne stă în puteri pentru a promova adevărul, însă lupta cu un sistem oligarhic care şi-a subordonat întregul stat şi toate instituţiile este una inegală. O singură televiziune care activează pe cont propriu şi din mijloace private, fără niciun ajutor din interior sau exterior, nu este în stare să concureze cu cineva care ignoră orice reguli civilizate de joc.

Sperăm că noua formulă nu-i va decepţiona pe partenerii şi pe spectatorii noştri fideli. Să opunem, împreună, rezistenţă! Să creăm, împreună, o televiziune nouă, o televiziune a Poporului!”,
se arată în comunicat.

Ce spun proprietarii Skytower

Pe de altă parte, proprietarii clădirii în care Jurnal TV îşi desfăşoară, deocamdată, activitatea spun că decizia de a rezilia contractul de închiriere cu postul TV a venit ca urmare a neplăţii chiriei pe o perioadă lungă. „Din păcate, obişnuinţa de neexecutare a obligaţiilor contractuale ce ţin de achitarea datoriilor durează de mai mulţi ani, iar aceasta se răsfrânge negativ asupra activităţii noastre economice. Suntem o companie cu investiţii străine şi avem obligaţiuni faţă de creditorii noştri. Această problemă a fost discutată în repetate rânduri cu Jurnal TV, dar aşa şi nu a fost depăşită situaţia creată. Jurnal TV a avut oricând posibilitatea să-şi onoreze în termen, conform prevederilor contractuale obligaţiile de plată, prin urmare, în strictă conformitate cu prevederile contractului de locaţiune, a fost luată decizia de reziliere a contractului şi a fost adusă la cunoştinţa Jurnal TV în termenul stabilit de contract. Dezaprobăm orice încercare de a se face speculaţii pe un subiect extrem de clar, unul comercial, ce se referă la neexecutarea unor obligaţii contractuale care ţin de plata chiriei pe o perioadă îndelungată”, se arată într-un comunicat emis de administraţia centrului Skytower, citat de agora.md. 
citeste totul despre: