FOTO Hainele din blană naturală şi paltoanele din lână sunt la modă în sezonul rece. Cu ce oferte se laudă producătorii moldoveni de îmbrăcăminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paltonul din lână nu trebuie să lipsească din garderoba de toamnă-iarnă. FOTO: Natalia Munteanu
Paltonul din lână nu trebuie să lipsească din garderoba de toamnă-iarnă. FOTO: Natalia Munteanu

Încrederea consumatorilor moldoveni în producătorii de îmbrăcăminte din Republica Moldova este în creştere, iar acest lucru îi face pe antreprenori să-şi ajusteze produsele în funcţie de cerinţele clienţilor lor. Aceştia şi-au prezentat colecţiile pentru sezonul rece la săptămâna modei de la Moldexpo.

La Moldova Fashion Expo sunt prezentate colecţii de blănuri naturale, paltoane din lână, rochii, pulovere împletite, căciuli, fulare şi alte articole produse în ţara noastră. Un palton din lână sau caşmir, în toată gama de culori, produs de Vistline, costă 2500 de lei. 

Un producător de blană din Chişinău spune că procură piei de vulpe, iepure, capră şi miel de la vânătorii locali, mai mult din oraşul Comrat. O blană de vulpe pentru femei poate fi cumpărată cu 6000 de lei, iar una de iepure costă 3800 de lei. 

blanuri

Vizitatorii erau mai mult interesaţi de blănuri, paltoane şi cizme din piele naturală, deoarece în sezonul rece al anului îşi doresc să fie în pas cu moda. Cei care preferă încălţămintea italiană, se pot bucura că în Republica Moldova se produce încălţăminte din piele naturală în stil italian. O pereche de cizme din piele naturală cu blană până la gleznă costă 1690 de lei. 

incaltaminte

Hermina împleteşte pulovere din mohair şi lână pentru toate gusturile şi culorile la preţul de 200-500 de lei. Pentru copiii de până la 12 ani, Maxikids propune haine din bumbac olandez. O cămaşă costă 210 lei pentru un copil de 3 ani.

hermina

Designerii autohtoni susţin că preferă să confecţioneze îmbrăcăminte de cea mai înaltă calitate la preţuri accesibile. Ţesăturile sunt din fibre naturale, importate din Turcia, Olanda, Italia, România şi SUA. „Raportul preţ-calitate al produselor noastre este unul pozitiv, dacă este să comparăm cu produsele turceşti sau cu cele din China”, ne spune directorul companiei Hermina. Iar reprezentantul de la Maxikids confirmă că „consumatorii moldoveni încep să conştientizeze că produsele noastre sunt mai calitative şi chiar vin cu sugestii privind viziunile lor asupra viitoarelor modele. Iar noi, la rândul nostru, încercăm să satisfacem cerinţele clienţilor”.

max kids

Producătorii de îmbrăcăminte din Republica Moldova nu exportă confecţiile în Uniunea Europeană sub marca proprie, dar le confecţionează pentru cele mai mari branduri din lume prin sistemul internaţional Loon. Astfel, 80 % din producţia autohtonă este exportată în UE, iar 20 % - pe piaţa locală. Datorită susţinerii de care au avut parte prin proiectul USAID CEED II, vânzările pe piaţa locală sunt într-o creştere continuă.

Evenimentul modei se desfăşoară la Moldexpo până duminică, 8 noiembrie 2015.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite