Expoziţii şi prelegeri, cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Expoziţii şi prelegeri, cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România

FOTO Arhivă

Mai multe expoziţii şi prelegeri vor marca împlinirea a 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România, în mai multe localităţi din Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

La primăria comunei Gura-Galbenei, va putea fi vizitată expoziţia ”Lucian Blaga – Poemele luminii”, iar, sâmbătă, aici va avea loc şi un program al ansamblului folcloric Haiducii, intitulat ”Veşnicia s-a născut la sat”.
 
Duminică, de la ora 9.30, la Casa Naţională din Nisiporeni va avea loc prelegerea ”Unire în cuget şi-n simţiri”, susţinută de academicianul Valeriu Matei, directorul ICR Chişinău, iar luni, începând cu ora 16.00, se va desfăşura o serie de evenimente, la Liceul ”Mitropolit Nestor Vornicescu” din comuna Lozova, care cuprinde o manifestare literar-artistică şi vernisarea expoziţiei ”Basarabia 1812-1947. Oameni. Locuri. Frontiere”, care va fi deschisă până pe 28 aprilie.
 
Legat de aceeaşi sărbătoare, marţi, de la ora 13.00, primăria comunei Dumbrăviţa, raionul Sângerei, găzduieşte expoziţia ”Lupta cu inerţia - Poeţii generaţiei '60”, care va fi urmată de manifestarea literar-artistică ”Ai grijă Ţară, de propria ta Ţara!”.
 
Evenimentele sunt organizate de Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu“ de la Chişinău, în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României, Şcoala de Arte din Străşeni, Consiliul raional Nisiporeni şi Liceul ”Mitropolit Nestor Vornicescu” din comuna Lozova, raionul Străşeni.
citeste totul despre: