Chişinăul condamnă efectuarea testelor balistice de către Coreea de Nord

Chişinăul condamnă efectuarea testelor balistice de către Coreea de Nord

FOTO Epa

Ministerul de Externe de la Chişinău a emis un comunicat de presă vineri, 14 iulie, în care condamnă noua lansare a unei rachete balistice efectuată de Republica Populară Democrată Coreeană la începutul lunii iulie curent. Potrivit instituţiei, această acţiune generează o nouă escaladare a tensiunilor din Peninsula Coreeană şi reprezintă o provocare majoră la adresa păcii la nivel global.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Continuarea unor asemenea acţiuni de către autorităţile nord-coreene constituie o violare a multiplelor rezoluţii ale Consiliului de Securitate ONU, inclusiv a Rezoluţiei 2321 adoptată în noiembrie 2016”, se spune în comunicatul autorităţilor.
 
De asemenea, MAE susţine că Republica Moldova împărtăşeşte plenar preocupările profunde ale comunităţii internaţionale fată de aceste acţiuni cu efect destabilizator asupra situaţiei de securitate din peninsula coreeană şi regiunile adiacente şi îndeamnă autorităţile de la Pyongyang să renunţe la politica de înarmare nucleară şi să se reangajeze într-un dialog politic credibil cu comunitatea internaţională, în particular, în formatul de negocieri a celor şase părţi.
citeste totul despre: