Preparatul ideal pentru mesele de după sărbători. Cum faci delicioasa ciorbă de perişoare din pui cu hrean
0După perioada sărbătorilor în care am făcut excese culinare, o ciorbă acrită cu zeamă de varză, completată cu parfumul şi iuţeala hreanului, este cea mai potrivită alegere.
Bucătarul sălăjean Mircea Groza propune pentru mesele zilelor de după sărbători un preparat delicios: ciorbă de perişoare, făcute din carne de pui ori de curcan, cu hrean.
Pentru acest fel de mâncare, aveţi nevoie de zeamă de varză, carne tocată de pui sau de curcan, trei căţei de usturoi, o ceapă, un morcov, un păstârnac, o jumătate de varză murată, o ţelină, ulei, un ou, un ardei, frunze de pătrunjel, ţelină şi cimbru, o lingură de orez, un hrean, sare, piper, boia dulce.

Într-o oală puneţi trei linguri de ulei, în care puneţi la călit, până se înmoaie, o cană cu varză murată, tocată mărunt, o ceapă mărunţită şi trei căţei de usturoi tăiaţi. Amestecaţi din când în când ca să nu se ardă, apoi adăugaţi ţelina, morcovul şi păstârnacul date pe răzătoarea mare, şi puţină sare. Completaţi cu apă, în care puneţi o crenguţă de cimbru, precum şi frunze de ţelină. Pentru un plus de savoare, puteţi pune la fiert şi câteva oase de pui, pe care le veţi scoate înainte de a adăuga perişoarele.
În timp ce fierb legumele, pregătiţi perişoarele din carnea tocată, o ceapă mică tăiată mărunt, sare, piper, boia dulce sau ardei roşu cubuleţe, frunze de pătrunjel, un ou şi o lingură de orez. Amestecaţi bine, după care modelaţi perişoarele. Când legumele au fiert, scoateţi frunzele de cimbru şi ţelină, adăugaţi un ardei tăiat mărunt şi o bucată de hrean de mărimea unui deget, dat pe răzătoarea mică. Lăsaţi să dea câteva clocote, apoi puneţi în oală şi perişoarele.

Într-o cratiţă fierbeţi zeama de varză, spumaţi dacă e cazul, apoi răsturnaţi peste ciorbă. Lăsaţi să mai dea un clocot şi apoi preparatul este gata.
Poftă bună!
Vă mai recomandăm:
Cum se găteşte cea mai bună ciorbă de ceapă cu pui. Reţeta gospodinelor din „patria cepei“