Mii de miei au fost sacrificaţi în Sălaj pentru masa de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar două puncte de sacrificare au fost autorizate în Sălaj FOTO Adevărul
Doar două puncte de sacrificare au fost autorizate în Sălaj FOTO Adevărul

Sălăjenii au sacrificat în acest an, pentru masa de Paşte, cel puţin 7.200 de miei şi iezi, arată datele oficiale ale Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj. Alte câteva mii au fost sacrificaţi în gospodăriile proprii.

Mieii şi iezii au putut fi achiziţionaţi, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale din orice târg din judeţ, dar sacrificarea a fost permisă doar în punctele autorizate în acest sens. Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii DSVSA Sălaj, în cele două abatoare autorizate din judeţ - la Şimleu Silvaniei şi Hereclean - au fost sacrificate aproape 7.200 de ovine au fost sacrificate. Cele mai multe (7.030 de capete) şi-au găsit sfârşitul la abatorul din Hereclean, carcasele fiind valorificate atât pe piaţa internă, cât şi în spaţiul intracomunitar.
Alte câteva mii de miei şi iezi au fost sacrificaţi în gospodăriile proprii, preţul de achiziţie pentru kilogramul de carne în viu fiind cuprins între 11 şi 13 lei.
Inspectorii DSVSA Sălaj au recomandat ca achiziţionarea cărnii de miel să se facă numai din unităţile autorizate şi înregistrate sanitar-veterinar aflate sub control medical veterinar care garantează siguranţa în vederea consumului.
Tăierea mieilor este o tradiţie preluată de creştini de la evrei, care obişnuiau să sacrifice animalele pentru a marca, prin jertfă de sânge, eliberarea din robie a poporului evreu.

Vă mai recomandăm:

Hristos a înviat! Zălăuanii au luat Lumina Sfântă

Ce program au de Paşte spitalele şi farmaciile din Sălaj

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite