Laptele şi cornul, în procedură de licitaţie. La ce preţ a fost estimată achiziţia pentru anul şcolar 2017-2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 25.000 de şcolari şi preşcolari vor primi lapte şi corn
Aproape 25.000 de şcolari şi preşcolari vor primi lapte şi corn

Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj a iniţiat demersurile în vederea încheierii acordului cadru de achiziţie publică pentru furnizarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I-VIII şi preşcolarii din grădiniţele cu program normal de patru ore din învăţământul de stat şi privat.

Laptele şi cornul va ajunge, în anul şcolar viitor, pe băncile a aproximativ 25.000 de copii din judeţul Sălaj. În acest sens, reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălau au demarat procedura de licitaţie pentru furnizarea acestor produse pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat şi pentru preşcolarii din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore.

Fiecare copil va primi pe parcursul a 167 de zile de şcoală câte un produs lactat – lapte tratat termic, UHT şi pasteurizat, sau produse din lapte fermentat ce conţin cel puţin 90 la sută din greutate lapte tratat termic: iaurt simplu, lapte bătut, sana ori chefir – şi unul de panificaţie – cornuri, batoane ori produse derivate: covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi, în ambalaje de 80g.

Judeţul Sălaj a fost împărţit în opt zone pentru care se va face distribuţia: lot I: Zalău-Hereclean-Crişeni-Coşeiu-Mirşid, lot II: Şărmăşag-Bocşa-Şamşud-Bobota-Chieşd-Carastelec-Măierişte, lot III: Şimleu Silvaniei-Nuşfalău-Marca-Camăr-Ip, Plopiş-Sîg-Boghiş-Halmăşd-Valcău de Jos, lot IV: Crasna-Pericei-Vîrşolţ-Meseşenii de Jos-Horoatu Crasnei-Bănişor-Cizer; lot V: Sînmihaiu Almaşului-Treznea-Buciumi-Românaşi-Agrij-Hida-Dragu-Zimbor-Cuzăplac-Almaş-Fildu de Jos, lot VI: Cehu Silvaniei-Sălăţig-Benesat-Dobrin, lot VII: Jibou-Someş Odorhei-Năpradea-Surduc-Creaca-Bălan-Cristolţ-Gîrbou şi lot VIII: Ileanda-Băbeni-Letca-Lozna-Gîlgău-Rus-Şimişna-Zalha-Poiana Blenchii.

Firmele contractante trebuie să transporte aceste produse alimentare de la furnizor către unităţile şcolare, zilnic în mediul urban şi bisăptămânal în mediul rural, exclusiv cu mijloace auto speciale şi conform unui grafic de livrare al cărui interval orar va fi cuprins între 7 şi 10.30. Valoarea estimată a contractului de furnizare a produselor lactate este de 3 milioane de lei fără TVA, în timp ce pentru produsele de panificaţie, de 1,45 milioane de lei fără TVA.

Vă mai recomandăm:

Investiţii de 36 milioane de euro, blocate de contestaţii. Tiberiu Marc: "Legea achiziţiilor publice este mult prea permisivă cu ofertanţii"

FOTO România lucrului prost făcut. Cum să toci milioane ca să îneci monumente istorice în betoane şi în kitsch

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite