O nouă modă de a face bani, prin metoda „accidentul“. Peste 20 de persoane au fost ţepuite în câteva luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victimele sunt convinse prin telefon să bage banii într-un cont bancar FOTO:adevarul
Victimele sunt convinse prin telefon să bage banii într-un cont bancar FOTO:adevarul

Poliţiştii vasluieni se confruntă, în ultima vreme, cu tot mai multe cazuri de înşelăciune, după ce, în câteva luni, 22 de persoane s-au plâns că au fost înşelate de indivizi necunoscuţi cărora le-au virat în conturi mii de lei.

Numai într-o singură zi, poliţiştii au înregistrat trei astfel de cazuri, plângerile fiind făcute de persoane în vârstă, „victime“ mai uşor de păcălit. 

Astfel, o bătrână de 90 ani, din municipiul Vaslui a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană de sex masculin, care plângea şi i-a spus ʺMamă, am făcut un accidentʺ! A intervenit un alt bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului; acesta i-a comunicat femeii faptul că fiul său a accidentat grav o fetiţă şi, pentru ca mama minorei să nu depună plângere, trebuie să depună urgent suma de 8.000 lei  într-un cont. De asemenea, a instruit femeia să nu ia legătura cu nicio persoană, întrucât fiul său ar avea de suferit. 

Femeia a urmat întocmai instrucţiunile primite. S-a prezentat la o bancă din municipiul Vaslui, şi, deşi funcţionara de la bancă a încercat să o convingă să nu depună banii în contul unei persoane necunoscute, aceasta a depus suma de 8.000 lei. Revenită la domiciliu, victima a fost contactată de persoana care a pretins că este avocatul  fiului, care i-a mai cerut suma de 10.000 lei. Aceasta s-a deplasat din nou la aceeaşi unitate bancară, însă de această dată a fost convinsă de către funcţionarii băncii că este victima unei infracţiuni de înşelăciune. Luând legătura cu fiul său, a aflat faptul că acesta nu a fost implicat într-un accident şi a depus plângere la poliţie cu privire la cele întâmplate. 

O altă femeie, din municipiul Huşi, de 47 ani, a fost contactată telefonic de către o persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind poliţist rutier. Acesta a întrebat-o dacă are o fată în străinătate. La răspunsul afirmativ, persoana în cauză i-a adus la cunoştinţă faptul că fiica sa, al cărei nume nu l-a spus, a accidentat mortal un copil în Spania. A intervenit telefonic un alt bărbat, care s-a recomandat ca fiind de la Ambasada României în Spania. Acesta i-a comunicat victimei că o poate ajuta pe fiica sa, însă pentru aceasta trebuie să depună o sumă de bani într-un cont, lucru pe care aceasta l-a şi făcut. Prejudiciul  în acest caz este de 8.370 lei. 

O altă victimă a infracţiunii de înşelăciune prin această metodă este un bărbat de 67 ani, din oraşul Negreşti. A fost contactat telefonic pe fix de către o persoană de sex masculin care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului său, aflat în Spania, unde a provocat un accident de circulaţie. A cerut suma de 20.000 lei pentru ca procurorul de caz să nu îl aresteze pe fiul său. Bărbatul din Negreşti s-a dus la o bancă din localitate, unde a depus suma de 10.000 lei pe numele unei persoane care ar fi fost victimă în accidentul din Spania. Ulterior, bărbatul care a căzut victimă în acest caz a fost contactat telefonic de o altă persoană, care s-a dat drept fiul acestuia. I-a spus că este internat în spital, cu fractură de mandibulă, însă îl roagă să aibă încredere în avocat şi să trimită urgent cât mai mulţi bani şi să nu spună altor persoane despre accident. Bărbatul a mai făcut un drum la bancă, unde a încercat să depună suma de 14.000 lei. Nu a mai făcut-o, întrucât, luând legătura cu fiul său, a constatat că a fost înşelat. S-a adresat în schimb poliţiei pentru identificarea infractorilor şi tragerea acestora la răspundere.

Poliţiştii trag un semnal de alarmă şi recomandă tuturor celor care sunt puşi în această situaţie să nu dea curs unor astfel de cereri. 

Vaslui

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite