FOTO BAC 2014 VASLUI Fete de nota 10. Elevele de la Colegiul “Codreanu” Bârlad care au luat note maxime la toate tezele de la Bacalaureat
0În judeţul Vaslui, patru eleve au reuşit performanţa de a absolvi Bacalaureatul cu 10 pe linie: Mihaela-Oana Mihăilă şi Elena Neştian, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, Teodora-Elena Vîrlan, de la Colegiul “Cuza Vodă” Huşi şi Teodora Nebunu, de la Liceul “Mihai Kogălniceanu" Vaslui
Mihaela-Oana Mihăilă şi Elena Neştian au fost colege de clasă şi bune prietene. Media finală de la Bacalaureat au venit să confirme că notele de 10 primite în anii de liceu de la profesori au fost meritate cu vârf şi îndesat.
Ambele sunt olimpice şi au particiapt în anii de liceu la fazele naţionale ale Olimpiadelor.
Mihaela-Oana Mihăilă (foto dreapta) a absolvit liceul cu media 9.70. Colega ei, Elena Neştianu, a avut medii de 10 la majoritatea materiilor. Doar o excepţie, o medie de 9, în toţi anii de liceu.
“A fost, cu adevărat, un examen al maturităţii. Doresc să ajung profesor. Este o meserie pe care o îndrăgesc din copilărie, fiind fascinată de toţi profesorii de română şi engleză pe care i-am avut. Îmi place să-i ajut pe copii să-şi descopere aptitudinile”, a spus, pentru “Adevărul”, Mihaela-Oana Mihăilă.
Provine dintr-o familie modestă şi are un frăţior cu 10 ani mai mic decât ea: “Fratele meu are doar 9 ani. Când i-am arătat media finală mi-a zis <Batem palma>. Mă aşteptam să iau notă mare, dar nici chiar 10. Nu sunt o tocilară, sunt o fire sociabilă. Am iubit şcoala, i-am apreciat pe profesori, i-am respectat. Tot ce am făcut am făcut cu plăcere. Aşa au venit şi rezultatele. M-au fascinat profesorii de Română şi Engleză şi vreau să le urmez exemplul”, a conchis Mihaela.
Va opta pentru Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti. Admiterea se face pe bază de dosare şi media de la Bacalaureat şi notele din anii de liceu sunt suficient de mari pentru a fi printre primii admişi de la facultate. Se poate considera deja, pe bună dreptate, studentă.
“Nu sunt un geniu”
Elena Neştian a fost olimpică la Română în toţi anii de liceu, fiind printre primii cinci elevi din ţară la această materie. Îşi doreşte să devină medic şi va opta pentru Facultatea de Meidicină Bucureşti: “Faptul că am luat 10 la Bac, nu înseamnă că sunt un geniu. Tatăl meu este preot şi datorită sfaturilor sale am reuşit să-mi găsesc echilibrul de care aveam nevoie pentru a avea aceste rezultate. Voi urma Medicina Generală. Mă gândesc să urmez, apoi, Chirurgia”.
Nu se consideră o tocilară deoarece consideră că profilul Uman se bazează pe munca de creaţie: “Îmi place să am propria opinie, nu să proiau de la alţii. Ca orice adolescent, îmi place să fac sport, înot, să ies cu prietenii să călătoresc. Nu am avut timp în ultimul an şi nu vreau să-mi fac planuri înainte de admiterea la facultate. Aştept să treacă şi aceste examene pentru a avea timp să citesc ce-mi place mie”.
Elenei îi place să gătească, fiind un prilej de a petrece timpul alături de familie. Îi plac călătoriile. Spre deosebire de majoritatea adolescentelor, ea ori de câte ori primea bani de la părinţi sau bunici îi folosea pentru a pleca în excursii, pentru a descoperi lucruri noi: “Decât să-mi cumpăr haine, prefer să plec într-o excursie”.
Tatăl ei este preot şi mama, asistent medical. Mai are două surori. Cea mai mare a trecut prin emoţiile Bacalaureatului în 2013 şi acum este studentă la Facultatea de Drept Sibiu. Cealaltă soră este în clasa a V-a şi încă nu şi-a descoperit o pasiunie.
“Faptul că am reuşit să obţin aceste rezultate la examenul de Bacalaureat demonstrează încă o dată că liceul în care am învăţat timp de 8 ani este o instituţie de elită. Media 10 nu etse, iată, o treaptă a perfecţiunii greu de atins, ci devine un lucru firesc atât timp cât există o colaborare eficientă între profesor şi elev. Dintre toţi, doar eu am fost surprinsă de nota mea. Pentru cei care mă cunosc nu exista niciun dubiu. Deşi nu a prezentat un grad ridicat de dificultate, am tratat acest examen cu seriozitate, resimţind aceleaşi nelinişti ca şi colegii mei. Performanţa de acum este un prilej de bucurie pentru familia, profesorii şi prietenii care m-au susţinut, cărora le mulţumesc, dar şi un surplus de energie pentru viitorul examen, cel mai greu dintre toate: admiterea la facultate”, a subliniat Elena Neştian.
Ea a menţionat că a avut cel puţin trei profesori care au inspirat-o şi care au ajutat-o să atingă nivelul actual: Cristina Negruţ, profesor de Limba Română, Nicoleat Croitoru, profesor de Engleză şi doamna Oprea, profesoara de Geografie, materia pe care a învăţat-o de dragul celei care i-a predat lecţiile.
Citeşte şi: