De ce nu scăpăm de kilogramele în plus, în ciuda curelor de slăbire. Topul celor mai frecvente greşeli în timpul dietelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupta cu kilogramele în plus devene zadarnică dacă dietele sunt haotice şi urmate fără sfatul unui specialist. Greşelile făcute în dietei nu doar că nu ne ajută la să scăpăm de kilogramele în plus, însă vor transforma cura de slăbire într-un adevărat chin.

Iată care sunt cele mai frecvente zece greşeli identificate de nutriţionişti în cazul curelor de slăbire:

1. Saltul peste micul dejun

Absenţa micului dejun este cea mai banală greşeală a celor care doresc să scape de kilogramele în plus. Masa de dimineaţă este esenţială pentru furnizarea energiei necesară organismului pentru întreaga zi şi pentru prevenirea apariţiei poftei de ceva dulce.

2. Înfometarea

Multe persoane cred că pot scăpa mai uşor de kilogramele în plus, prin înfometare. Atunci cand în dieta zilnică există un numar foarte redus de calorii, metabolismul începe să încetinesca viteza arderilor, spun specialiştii. Mai mult, atunci când se renunţă la înfometare, kilogramele se depun în număr li mai mare.

3. Hidratarea necorespunzătoare

În timpul dietelor consumul de apă ar trebui să crească în timpul curei de slăbire, spun specialiştii . Apa este importanta în procesul de ardere al caloriilor şi deshidratarea încetineşte metabolismul. Pentru controlul greutăţii şi pentru menţinerea stării de sănătate se recomandă un aport mediu de apă, de 30 ml/kg corp pe parcursul unei zile.

4.  Excesul de produse ”zero calorii”

Toate alimentele şi băuturile care promit “continut caloric scazut” sau “continut redus de grasime” au zahar si chimicale adaugate. Acestea sunt mai nocive organismului decat zaharul sau grăsimile obişnuite. Astfel, alimentele sau băuturile ”de dietă”, fac parte mai degrabă din strategiile de marketing ale producătorilor.

5. Sucul, preferat în locul fructelor

Alegerea sucurilor de fructe, în locul fructelor, este o greşeală, spun nutriţioniştii. Sucurile au un conţinut ridicat de calorii, însă fructele sunt bogate în fibre. 

7. Dieta monotonă

O cură de slăbire sănătoasă şi eficientp trebuie să să bazeze pe alimente cât mai variate, iar dintr-o dietă nu ar trebui să lipsească legumele, carnea fructele sau cerealele. 

8. Lipsa unui plan

Dorinţa de a scăpa de kilogramele în plus într-un timp cât mai scurt, face de multe ori ca lupta să fie pierdută, existând riscul de a reveni la excese alimentare. O cură de slăbire trebuie să aibă la bază un plan bine stabilit, recomandată de un nutriţionist, slăbirea să se realizeze treptat prin renunţarea la obiceiului alimentare nesănătoase.

9. Medicamentele de slăbit

Pentru că nu reuşesc să slăbească peste noapte sau scapă greu de kilogramele în plus, multe persoane preferă, în locul dietelor, medicamentele pentru slăbit. Acestea, însă, sunt suplimente alimentare şi nu înlocuiesc alimentaţia echilibrată sau mişcarea fizică, obligatorie în timpul curelor de slăbire. 

10. Cântăritul zilnic

O alta greşeală frecventă în timpul curelor de slăbire este urcatul zilnic pe cântar. Acest obicei este contra indicat, pentru că existp riscul demoralizării şi, implicit al renunţării la cura de slăbire, pentru că diferenţele de greutate de la o zi la alta nu sunt semnificative.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite