Cum se prepară stufatul de miel: reţeta simplă şi delicioasă a bunicilor
0Se spune că cele mai gustoase reţete sunt şi cele mai simple. „Adevărul“ propune o reţetă clasică pe bază de carne de miel
Stufat de miel, reţeta recomandată în cartea de bucate a lui M. Sevastos.
Ingrediente:
- 750 grame carne de miel
- 75-100 fire de ceapă verde
- 15-20 fire de usturoi verde
- Boia
- Oţet după gust
- O lingură bullion de roşii
- Mărar
- Sare după gust
- Ulei şi făină pentru rântaş
Mod de preparare:
Punem într-o cratiţă ceapa şi usturoiul şi le opărim cu apă. Le înodăm sau le facem covrig şi le lăsaăm să fiarbă puţin.
Bucăţile de carne le prăjim în grăsime sau ulei şi le scoatem într-o cratiţă. În tigaie punem ceapa şi usturoiul.
Pregătim un rântaş din ulei şi făină, presărăm boia de ardei, apoi stingem cu puţină zeamă în care a fiert zarzavatul.
Adăugăm în rântaş puţin oţet şi bulion de roşii, turnăm rântaşul peste carnea cu zarzavat şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit, amestecând din când în când să nu se prindă de cratiţă. Când mâncarea a scăzut şi s-a format un sos ca o smântână subţire, adăugăm mărarul tocat mărunt şi dăm la răcorit.
Citeşte şi: