Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba Română la Evaluarea Naţională Vaslui

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba Română la Evaluarea Naţională Vaslui

Peste 3.500 de elevi din judeţul Vaslui au fost aşteptaţi astăzi la prima probă din Evaluarea Naţională. Elevii au avut de demonstrat că poezia "Ploaie", de Magda Isanos, aparţine genului liric.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii vasluieni au trecut prin prima probă a Evaluării Naţionale la Limba română. Potrivit datelor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, prima probă s-a desfăşurat fără a fi înregistrate probleme. Au fost prezenţi în sălile de examen 3.460 elevi, fiind absenţi 74.

În opinia profesorilor, subiectele au fost accesibile, iar o notă de trecere s-a putut obţine foarte uşor.

Elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaie“, de Magda Isanos, aparţine genului liric. Un alt subiect a constat în descrierea unei întâmplări imaginarea sau reale petrecută la o competiţie sportivă.

REZOLVAREA SUBIECTELOR- VIDEO

Primul subiect Limba română 2017

Subiectul al II-lea

Pentru rezolvarea corectă a primului subiect, candidaţii vor primi 40 de puncte; pentru cel de-al doilea - 36 de puncte, în timp ce 10 puncte sunt din oficiu, iar 14 puncte vor fi acordate pentru redactarea întregii lucrări.

Următoarea probă este programată miercuri, 21 iunie, şi este cea de la Matematică, în timp ce joi, 22 iunie, elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16.00, urmând ca după această oră să fie depuse contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 30 iulie.

Calendarul Evaluării Naţionale 2017:
19 iunie – proba scrisă la Limba şi literatura română
21 iunie – proba scrisă la Matematică
22 iunie – proba scrisă la Limba şi literatura maternă
26 iunie – afişarea rezultatelor (până la ora 16) şi depunerea contestaţiilor (după ora 16:00)
27-29 iunie – rezolvarea contestaţiilor
30 iunie – afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

citeste totul despre: