Peste 300 de salariaţi au protestat în faţa Prefecturii Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţii la miting FOTO Corina Macavei
Participanţii la miting FOTO Corina Macavei

Peste 300 de salariaţi din sistemul energetic au protestat luni după-amiază în faţa Prefecturii Mehedinţi de teama lipsei protecţiei sociale în caz de disponibilizări.

Peste 300 de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, ai Hidroserv Porţile de Fier, Poşta Română şi CEZ au participat luni la un miting în faţa Prefecturii Mehedinţi, nemulţumiţi de faptul că unor posibile disponibilizări nu vor primi plăţi compensatorii, prin OUG 29. Timp de două ore, oamenii au scandat împotriva Guvernului în faţa Prefecturii Mehedinţi, au fluierat şi au afişat pancarte cu textele: „PDL, USL diferenţa unde e”, „Dragi hoţi şi guvernanţi mincinoşi, la alegeri aţi promis locuri de muncă şi drept răsplată, fiindcă v-am votat, ne oferiţi disponibilizări”, „V-aţi asigurat pe voi, minţindu-ne pe noi!”, „USL, nu uita, va veni şi ziua ta!”,  „Aţi promis, v-am votat, iar acum ne-aţi uitat”.

Potrivit preşedintelui Blocului Naţional Sindical Mehedinţi, Florin Rogobete, mitingul a fost organizat pentru a atrage atenţia Guvernului cu privire la faptul că în ciuda disponibilizărilor din industrie, alte locuri de muncă nu au fost înfiinţate, iar angajaţii din acest sector au fost scoşi de pe lista plăţilor compensatorii.

“Protestul se încearcă a se face în toată ţara şi la nivelul celorlalte oraşe, inclusiv în Bucureşti. Şi dacă e necesar, eventual în cascadă în următoarele săptămâni vom ieşi din nou în stradă pentru a căuta o soluţie privind protecţia socială a salariaţilor în caz de disponibilizare, datorită faptului că în toată industria românească se încearcă a se face disponibilizări, mai ales la unităţile cu capital majoritar de stat şi n-au fost create locuri de muncă în nicio zonă. Deci omul pleacă acasă şi nu găseşte loc de muncă. Pentru a face faţă situaţiei economice a ţării, normal, noi considerăm că trebuie să primească o protecţie socială ca pe parcursul unei perioade să îşi caute un loc de muncă”, a declarat liderul BNS.

Rogobete a arătat că ordonanţa de urgenţă numărul 29, care a scos de pe lista unităţilor care primesc plăţi compensatorii în caz de disponibilizări este discriminatorie. “Toată partea, inclusiv cei de la Romag consideră că trebuie cuprinşi pe Ordonanţa 36, care este în vigoare până în 2018 care asigură o protecţie socială a angajaţilor disponibilizaţi din industrie şi Guvernul, prin OUG 29 a scos aceste unităţi de pe această ordonanţă rămânând chiar, foarte interesant, din unităţile reclasificate Clubul de Fotbal Oradea, probabil sunt mai importanţi decât cei din industrie.”, a mai adăugat Rogobete.

La miting au participat şi aproximativ o sută de salariaţi ai Hidroserv Porţile de Fier. “Nu trebuie să ne mai mire absolut nimic din ceea ce se va întâmpla în această ţară, nu trebuie să ne mai mire absolute deloc că grupuri de interese mafiote subjugă nu numai ţara asta ci şi poporul roman şi vom deveni slugi şi sclavi în propria noastră ţară. Nu mai contează numărul oamenilor şi nu trebuie să mai conteze cine iese în stradă. Cred că este momentul ca toţi să ne spunem vocea pentru a trezi România”, a declarat Cristinel Popescu, preşedintele Sindicatului Hidroserv Porţile de Fier.
Acesta a spus că Hidroserv Porţile de Fier este în continuare ameninţată de disponibilizări.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite