EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Elev: „A fost un pic greu, mai ales partea a treia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miercuri a fost ultima probă din xamenul de capacitate FOTO Alexandra Georgescu
Miercuri a fost ultima probă din xamenul de capacitate FOTO Alexandra Georgescu

Absolvenţii claselor a VIII-a susţin, miercuri, proba scrisă la Matematică, ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale. Elevii au două ore la dispoziţie pentru a rezolva subiectele. Potrivit calendarului, pe 1 iulie urmează să fie afişate primele rezultate.

UPDATE 11,45 Subiectul al III-lea, unde au avut de calculat aria şi perimetrul unui triunghiu, dar şi de calculat aria laterală a unei prisme a fost cel care le-a ridicat probleme.

“A fost un pic greu, mai ales partea  a treia a fost foarte grea. Ne-a picat prisma, foarte greu. La română a fost mai uşor, nu ne aşteptam la subiecte aşa grele. Sper să iau cinci, Doamne ajută!”s-a plâns eleva Roberta Rocşoiu.

„Spre surprinderea mea au fost destul de uşoare. E adevărat subiectul nr. 3 a fost un pic mai dificil, mai exact punctul c, unde a trebuit să calculăm perimetrul care era destul de încurcat. Cred că am rezolvat doar jumătate din acest punct. Sper la o notă de 7” ,  a spus eleva Alina Zorliu de la şcoala Alice Voinescu din Drobeta Turnu Severin.
image

„Subiectele au fost parţial uşoare, mă aşteptam la subiecte mai grele. Cel mai dificil a fost subiectul al treilea”, a zis şi elevul Alin Bilavu, care din toamnă vrea să urmeze cursurile Colegiului Naţional Pedagogic Ştefan Odobleja.

Elevii şcolii Alice Voinescu din Turnu Severin, la ieşirea din examenul de capacitate 

Profesorul Liviu Nica şi-a aşteptat astăzi elevii de la clasa unde este diriginte, cu emoţii şi speranţa că aceştia vor obţine o notă mare la primul examen important din viaţă:

„Elevii mi-au spus că au fost subiecte accesibile şi că în general s-au descurcat. Elevi cu nota 6-7 la matematică susţin că au fpcut de cel puţin 7,50-8,00. Matematica rămâne în continuare proba cea mai grea şi din acest motiv opţiunile multora dintre elevi sunt spre uman”.

La proba de Limba şi literatura română care a avut loc luni, din cei 2030 de candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţională 2016 au absentat 47 de elevi în Mehedinţi.

Potrivit metodologiei, media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

120 de minute pentru rezolvarea subiectelor

Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, iar supravegherea copiilor este asigurată, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba.

Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă. „Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă”, anunţă oficialii Ministerului Educaţiei.



În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

image

Fără ghiozdane în sălile de examen

Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete . De asemenea, nu au voie să aibă asupra lor manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate sau ciorne sau care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

„În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică  va fi disponibilă zilnic, între orele 8-17. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de email examene@edu.gov.ro”, arată oficialii Ministerului Educaţiei.

Calendar Evaluarea Naţională 2016

29 iunie 2016 – Matematică
1 iulie 2016 – Afişarea primelor rezultate, până la ora 16:00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16:00 – 20:00
2-4 iulie 2016 – Rezolvarea contestaţiilor
5 iulie 2016 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Repartizarea computerizată şi înscrierea la liceu
 

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată. Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa  lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite