De sâmbătă, 1 aprilie, pescarii pun undiţele în cui. Se instalează prohibiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pescarii pun undiţele în cui
Pescarii pun undiţele în cui

De la 1 aprilie până la mijlocul lunii mai se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti pe o durată de 45 de zile în apele considerate frontieră de stat, cum este cazul Dunării şi până la 60 de zile pe râurile şi lacurile interioare.

Având în vedere numărul mare de pescari sportivi care practică pescuitul în fluviul Dunărea, în zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, poliţiştii de frontieră mehedinţeni precizează că în perioada 1 aprilie-15 mai inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti  pe o durată de 45 de zile în apele care constitue frontieră de stat.

„Reamintim că pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement sau performanţă este o activitate individuală şi necomercială, iar practicarea acestei activităţi se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură prin asociaţiile de pescari legal constituite”, spune comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Permisul de pescuit este un document cu regim special, înseriat, nominal şi netransmisibil, care se poate viza în mod gratuit la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi după depunerea unei cereri, şi a copiilor după cartea de identitate, permisul de pescuit şi chitanţa eliberată de asociaţia de pescari  pentru activitatea de pescuit.

Pentru a putea desfăşura activităţi de pescuit sportiv şi a nu încălca prevederile legale este necesară posesia unui permis eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura şi avizat de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. 

Pescarii sportivi care nu deţin permis de pescuit emis de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura pot solicita avizul pentru activitatea de pescuit sportiv în baza permiselor de pescuit eliberate de o asociaţie legal constituită.

„Cei peste 27000 de pescari sportivi din judeţul Mehedinţi şi celelalte judeţe ale ţarii trebuie să ştie că frontiera cu Republica Serbia este o frontieră externa a Uniunii Europene, iar activităţile desfăşurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră Române”, mai spune comisarul şef Valeriu Pera.

Conform prevederilor Legii frontierei de stat a României, pescuitul sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul şefului Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Lipsa avizului şefului Poliţiei de  Frontieră Mehedinţi pe aceste permise constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 1000 de lei. De asemenea, pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constitue contravenţie şi se sancţionează  cu amendă de la 300 lei la 600 lei şi confiscarea peştelui, icrelor şi altor vieţuitoare acvatice.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite