Cum se prepară tortul de pişcoturi cu cafea neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tort de pişcoturi FOTO Cărticica Practică
Tort de pişcoturi FOTO Cărticica Practică

Tortul de pişcoturi este absolut delicios. Se face foarte rapid şi nu necesită coacere. Vă propunem aici reţeta celebrei Sanda Marin, autoarea unor inegalabile cărţi de reţete culinare.

Ingrediente:

500 g pişcoturi, 10 gălbenuşuri, 2 pahare zahăr vanilat, 1 ceaşcă cafea neagră foarte concentrată, 400 g unt, 200 g migdale măcinate, 1 dl rom.

Mod de preparare:

Pentru 500 g de pişcoturi se face următoarea cremă: se freacă bine gălbenuşurile cu zahărul vanilat până se fac o cremă. Se adaugă încet cafeaua. Se freacă spumă untul, se adaugă compoziţia de gălbenuşuri cu cafea, câte puţin odată, şi se amestecă totul bine.

Se curăţă migdalele, se taie fin şi se prăjesc puţin la cuptor. Se aşază un rând de pişcoturi pe o farfurie, în formă rotundă sau pătrată. Se stropesc cu rom. Se ung cu un strat nu prea gros de cremă, se presară migdale, se aşază iarăşi pişcoturi, se stropesc cu rom şi se continuă astfel până se termină pişcoturile.

Se îmbracă tortul deasupra cu un strat de cremă şi se presară migdale prăjite, tocate mărunt.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite