Cea mai bună plăcintă cu pere, un desert cu aromă de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă propunem un desert foarte gustos şi uşor de preparat, după reţeta Sandei Marin, autoarea unei celebre cărţi de bucate din România.

Ingredinte:

Aluat de unt, 750 g pere, 1 linguriţă unt, zahăr, scorţişoară

Mod de preparare:

Se curăţă perele, se îndepărtează sâmburii, se taie în sferturi şi se înăbuşă în unt cu puţin zahăr şi scorţişoară pisată după gust. Se lasă să se răcească.

Se face un aluat din unt din următoarele ingrediente: 200 g făină, 125 g unt, 1 dl apă, un vârf linguriţă sare. Se cerne făina într-un castron, se pune untul şi se amestecă, dar nu se frământă. Se toarnă apa în care s-a dizolvat sarea, se amestecă totul repede cu mâna, fără să căutăm a obţine un amestec desăvârşit. Se dă la rece să se odihnească 20 de minute. Se întinde foaia şi se întrebuinţează la fel ca aluatul franţuzesc.

Se întinde o foaie de ½ cm grosime, se taie un rond de 30 cm diametru. Se aşază perele pe jumătate de rond, se udă marginea aluatului cu puţină apă, se întoarce deasupra cealaltă jumătate şi se lipeşte, apăsând uşor cu degetul.

Se îndoaie apoi marginea astfel încât să formeze o mică bordură şi să nu iasă perele afară.

Se aşază plăcinta pe tava stropită cu apă, se unge deasupra cu ou, se înţeapă în cîâteva locuri şi se coace la foc bun circa trei sferturi de oră. În loc de o singură plăcintă mare se pot face la fel plăcinţele mici.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite