Amenzi uriaşe date de ITM angajatorilor prinşi cu nereguli

Amenzi uriaşe date de ITM angajatorilor prinşi cu nereguli

Verificările s-au făcut în luna iulie

Amenzi uriaşe au fost aplicate în luna iulie de Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi, în urma a peste 100 de controale efectuate la agenţii economici din judeţul Mehedinţi. Două persoane au fost depistate că munceau la negru.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna iulie 2017 Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi a desfăşurat 130 acţiuni de control, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 105.500 de lei. Au fost depistate 2 persoane care lucrau „la negru”. În afară de aceste 2 persoane care desfăşurau activitate fără a avea încheiat în formă scrisă contract individual de muncă sau mai depistat şi un număr de 27 de persoane pentru care angajatorul nu a respectat termenele de înregistrare în aplicaţia REVISAL în cazul începerii activităţii şi respectiv încetării contractelor individuale de muncă.

„Nu funcţionăm după un plan de amenzi prestabilit, sancţiunile contravenţionale sunt aplicate conform legii şi ne concentrăm pe impactul acţiunilor de susţinere eficientă a securităţii şi sănătăţii în muncă prin politici comune şi implicare a tuturor celor responsabili. În acelaşi timp urmărim creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi salariaţilor cu privire la necesitatea muncii legale”, spune inspectorul şef Nicea Mergeani de la ITM Mehedinţi.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost verificaţi 66 de angajatori şi s-au constatat 44 încălcări ale actelor normative din domeniu, pentru care s-au aplicat 44 sancţiuni din care 20 amenzi în valoare de 63.500 lei (două amenzi în valoare totala 20.000 lei aplicate celor 2 angajatori la care s-au depistat 2 persoane fără forme legale de angajare).

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă  au fost efectuate 64 de acţiuni de control, ocazie cu care, la 31 angajatori, s-au constatat 49 deficienţe pentru care s-au aplicat 49 sancţiuni dintre care 6 amenzi în valoare totală de 42.000 lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 2 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.
 

citeste totul despre: