4800 de articole pirotehnice descoperite în urma unor percheziţii domiciliare la Strehaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4800 de articole pirotehnice au fost confiscate şi oprite de la comercializare, în urma a două percheziţii efectuate de poliţiştii mehedinţeni, la două imobile de pe raza oraşului Strehaia

Poliţiştii oraşului Strehaia aveau informaţii că un bărbat, de 39 de ani, din localitate, ascunde în două imobile o cantitate mare de articole pirotehnice, pentru care nu deţine documente. Informaţiile s-au confirmat cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de marţi, 15 decembrie.

„În urma percheziţiilor, au fost identificate şi indisponibilizate 4800 articole pirotehnice, categoria a doua, care urmau să fie comercializate fără respectarea normelor privind deţinerea şi comercializarea acestor obiecte”, a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal.


În această perioadă, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din toată ţara desfăşoară acţiunea ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Până în prezent, la nivel naţional, au fost constatate 158 de infracţiuni şi au fost confiscate peste 10.200 de kg. de articole pirotehnice din categoriile 1, 2 şi 3, în valoare de peste 100.000 de lei.

Activităţile se desfăşoară în baza planului de acţiune ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite