REZULTATE BACALAUREAT 2013 Inspectorul Damian, despre olimpicul cu nota scăzută cu peste trei puncte după contestaţii: „Rămâne cu 6,45“

REZULTATE BACALAUREAT 2013 Inspectorul Damian, despre olimpicul cu nota scăzută cu peste trei puncte după contestaţii: „Rămâne cu 6,45“

Răzvan Pindic FOTO Arhivă Adevărul

Răzvan Pindic, absolvent al Liceului Teoretic Grigore Moisil din Tulcea, unul dintre cei mai buni elevi ai liceului, s-a ales cu nota scăzută cu peste trei puncte după contestaţia depusă la începutul acestei săptămâni. Nimeni nu îşi poate explica acum de ce aceeaşi lucrare a putut primi 9,65 din partea unor profesori de limba română şi 6,45 din partea altor profesori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scandal după contestaţii la Tulcea. Răzvan Pindic a rămas cu o notă cu 3,2 puncte mai mică după ce lucrarea s ala limba şi literatura română a fost recorectată la Slobozia.

Inspectorul general al învăţământului tulcean, prof. Dumitru Damian, ne-a explicat ce s-a întâmplat:

„Elevul a obţinut, la limba română, 9,65. Nu a fost mulţumit, fiind convins că merita mai mult, adică 10. A depus contestaţie, noi am trimis lucrarea sigilată la Slobozia, acolo unde a fost recorectată. Prima echipă de corectare a notat lucrarea cu 7,90, iar a doua echipă a notat lucrarea cu 6.45. Pe metodologia actuală, nu se mai poate face nimic pentru modificarea acestei note. Băiatul a rămas cu nota finală 6.45, ultima medie obţinută la limba română. Noi am scanat lucrarea împreună cu borderourile şi am trimis-o la Minister, la Bucureşti. Conform metodologiei şi legislaţiei actuale, nu mai poate fi schimbată această notă, dar Ministerul va fi cel care, într-un final, va decide ce se întâmplă. Cert este că acum diploma sa a fost scrisă cu media 6,45 la română“, a explicat Dumitru Damian.

Nu este specialist în limba română, astfel că nu poate să îşi dea seama cum s-a putut ca o lucrare să fie notată de o comisie cu aproape 10 şi de alta cu mai puţin de 6.50.

Elevul Răzvan Pindic este unul dintre cei mai cunoscuţi elevi ai liceului, iar în acest an a participat la olimpiada internaţională de filosofie.

Mai citiţi şi:

ADMITERE 2013 Poveştile celor mai buni elevi tulceni: Răzvan Pindic, elevul de excepţie al Liceului Teoretic Grigore Moisil

Topul celor mai bune licee din judeţul Tulcea: Grigore Moisil, Spiru Haret şi George Georgescu

citeste totul despre: