FOTO Centre de informare în judeţul Tulcea: turiştii, invitaţi în Parcul Naţional Munţii Măcinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta centrul de informare de la Luncaviţa FOTO RECL Luncaviţa
Aşa va arăta centrul de informare de la Luncaviţa FOTO RECL Luncaviţa

Mai multe informaţii pentru turiştii care ajung în judeţul Tulcea, pentru a vedea frumuseţile naturale pe care această zonă a ţării le are de oferit. Astfel de centre vor funcţiona în localităţile Luncaviţa, Chilia Veche, Niculiţel, Nufăru, Murighiol, Topolog, Jijila.

În total, judeţul Tulcea va beneficia, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, de şapte centre de informare turistică.

Aşadar, la Chilie Veche se va construi un centru în valoare  de 126.000 de euro, la Niculiţel – un centru de aproape 132.000 de euro, la Nufăru – un centru de informare de aproape 132.000 de euro, la Murighiol unul în valoare de aproape 132.000 de euro, la Luncaviţa – un centru de 152.000 de euro, la Jijila – un centru în valoare de 132.000 de euro, iar la Topolog – un centru de informare de 132.000 de euro.

Beneficiu pentru comunităţile locale

Echipa condusă de Marian ILIE, manager al Reţelei Electronice a Comunităţii Locale Primăria Luncaviţa, a obţinut finanţare pentru acest proiect, care va fi executat de autoritatea locală.

 „Înfiinţarea centrului local de Informare turistică şi marketingul serviciilor legate de turismul rural în comuna Luncaviţa, judeţul Tulcea”, cu maximul de puncte şi în valoare de 152.364 EURO va fi finanţat integral prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, măsura 313 – Încurajarea activităţilor turistice“, a precizat Marian Ilie.

Este vorba despre construcţia unei noi clădiri, cu dotări aferente desfăşurării activităţii de informare turistică.

„Clădirea va fi ridicată în centrul localităţii Luncaviţa, la  intersecţia Drumului european E87 cu DJA222 Luncaviţa – Horia, iar serviciile oferite vor fi în folosul comunităţii şi investitorilor din turism şi vor contribui la dezvoltarea economică şi socială a comunei. Reamintim că tot prin măsura 313 în comuna Luncaviţa au mai obţinut finanţare un număr de şase pensiuni“, a mai spus Marian Ilie, manager RECL.

Prin proiect, pe lângă Centrul de Informare Turistică, în centrul localităţii va fi amplasat şi un panou informatic, iar un infochioşc va fi amplasat în Parcul Naţional Munţii Măcinului. Acesta va fi contectat la internet şi va oferi informaţii cu privire la obiectivele turistice, traseele auto, vremea probabilă, circulaţia transportului în comun.

„În plus, prin acest proiect se vor crea şi două locuri de muncă“, a mai precizat Marian Ilie.

Mai citiţi şi:

Munţii Măcinului, cei mai vechi din România, te invită să le admiri etajele de vegetaţie, selecţionate după înălţime, de la 7 metri la 467 de metri (recordul de înălţime de aici este Vârful Ţuţuiatu).

Peisajele din Munţii Măcinului seamănă cu cele forestiere din sudul Europei datorită prezenţei pădurilor submediteraneene şi balcanice, precum şi cu stepele euroasiatice, definite de vegetaţia saxicolă, spun specialiştii.

 „Climatul acestor munţi a determinat o varietate specifică, unică în Europa, cu interferenţa  tipurilor ecosistemice pontico - submediteraneene, central europene şi asiatice, fapt ce conferă Munţilor Măcin atributul de sinteză în miniatură a două continente – Europa şi Asia“, spune Viorel Roşca, director al Administraţiei Parcului Naţional Munţii Măcinului.

Aici poţi vedea peste 1.770 de specii de plante, adică jumătate din flora României, dintre care 72 sunt protejate ca specii rare sau vulnerabile şi 27 specii se regăsesc numai în zona Măcinului.

FOTO VIDEO Vacanţă în România. Spectacolul naturii în Dobrogea de Nord: Povestea sfinxului din cei mai vechi munţi ai României şi a balaurului dobrogean

FOTO VIDEO Bani pentru turismul religios din Tulcea. Cum va arăta basilica paleocreştină de la Niculiţel după o investiţie europeană de 11 milioane de lei

FOTO Turism lent, oferta Asociaţiei Ivan Patzaichin: descoperă Uzlina din canotcă! Weekend în Deltă cu 850 de lei

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite