Cele mai bune tururi GPS create de elevii din Delta Dunării vor fi premiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din Sfântu Gheorghe, parte din acest proiect FOTO Arhivă Adevărul
Copiii din Sfântu Gheorghe, parte din acest proiect FOTO Arhivă Adevărul

La sediul ARBDD din Tulcea a avut loc a doua parte a seminarului „Education for Sustainable Development with digital media” (Educaţia pentru Dezvoltare Durabilă cu sprijin de la media digitale). Prima parte a avut loc la Casa Corpului Didactic.

Timp de două zile, 50 de profesori de la învăţământul preşcolar până la cel preuniversitar, ONG-uri şi alte instituţii, au învăţat despre Educaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi modalităţi pentru implementarea sa în şcoli.

Centrul pentru Educaţie de Mediu (SCHUBZ) din Luneburg, Germania a început implementarea proiectului NaviNatur în România prin două ateliere de lucru desfăşurate în Sighişoara şi Tulcea.

Proiectul se derulează încă din anul 2011, iar prin intermediul acestuia au fost posibile organizarea de seminarii, vizite reciproce ale elevilor din şcolile partenere din România şi Germania, şi crearea de tururi educaţionale comune.

Copiii implicaţi în proiect au avut posibilitatea de a interacţiona, socializa dar şi de a compara habitatele naturale şi speciile întâlnite în Rezervaţiile Biosferei din România şi Germania.

Proiectul se va finaliza în acest an, în luna iunie, când va avea loc “vânătoarea de comori” în localitatea Sfântu Gheorghe (Tulcea) şi când vor fi premiate cele mai bune tururi GPS, create de elevii Şcolii Gimnaziale Sfântu Gheorghe, implicaţi în acest proiect.

La finalul proiectului materialele rezultate vor fi incluse într-un manual conceput pentru iniţierea şi implementarea unor viitoare parteneriate între şcoli Est şi Vest Europene cu accent pe dezvoltarea durabilă.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite