Voluntarii au revenit la „Podul de Poveste”. Transformarea pasarelei prin bunătatea şi dăruirea oamenilor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dalele podului au vopsit vopsite în galben FOTO Livia Mateiaş
Dalele podului au vopsit vopsite în galben FOTO Livia Mateiaş

Podul pietonal din Parcul Uzinei, care a fost vopsit în luna septembrie, a intrat din nou pe mâinile valuntarilor echipei „Croşetăm poveşti şi poduri”.

Podul pietonal de la Uzina de Apă, care era plin de rugină până în acestă vară, a căpătat un aspect civilizat, datorită unei iniţiative civice de toată lauda. Voluntarii au curăţat şi vopsit structura, barele laterale şi traversele pasarelei.

Echipa creativă „Croşetăm poveşti şi poduri” a revenit în Parcul Uzinei pentru o nouă etapă de vopsire. De această dată au fost vopsite dalele podului.    

„Ce se întâmplă atunci când pui mult suflet în ceea ce faci? Se întâmplă minuni! Sunt recunoscătoare pentru toţi oamenii minunaţi care contribuie la frumuseţea şi armonia acestei lumi. Am creat comunitatea Croşetăm poveşti şi poduri tocmai pentru a descoperi astfel de oameni frumoşi, oameni care sunt capabili să ofere necondiţionat bunătate, încredere şi iubire. În această comunitate ne-am dorit să transformăm podul de la Uzina de Apă din Timişoara în Podul de Poveste, un loc magic, transformat astfel prin bunătatea şi dăruirea oamenilor. Un loc în care să se bucure adulţi, bunici şi copii deopotrivă, un spaţiu prietenos care să rămână în memoria copiilor”, a declarat artista Livia Mateiaş, iniţiatoarea proiectului. 

Podul de poveste

Proiectul „Podul de Poveste” a debutat în luna iulie 2021 în Parcul Uzinei de Apă, cu workshop-uri de pictură, croşetat, fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaştere şi dezvoltare personală, întâlniri dedicate mişcării prin dans, meditaţie Qigong.  

Podul de poveste

Pe parcursul celor trei luni, echipa proiectului, formată din artişti şi oameni creativi din sectorul cultural, alături de numeroşi voluntari inimoşi, s-au întâlnit în mod regulat în Parcul Uzinei, la podul pietonal, pentru a croşeta „haine” colorate pentru barele şi traversele metalice, curăţându-le totodată de rugină şi vopsindu-le, astfel încât să ofere la final o experienţă de poveste trecătorilor. 

Podul de poveste

Urmează îmbrăcarea podului

Se apropie curând etapa finală a proiectului. Urmează ca podul să fie îmbrăcat în hăinuţele tricotate de voluntari. La fel şi cei doi copaci aflaţi de o parte şi de alta a podului (un nuc şi o salcie) în fâşii de materiale textile. 

Podul de poveste

Echipa „Podului de Poveste” adresează un apel timişorenilor la colectarea de materiale uzate pentrdecorarea celor doi copaci.  

Podul de poveste


 

„Invităm timişorenii să-şi arate solidaritatea prin gesturi simbolice de învelire a doi copaci, aflaţi de o parte şi alta a Begăi. Ne dorim ca în acest proces să folosim materiale uzate, astfel, dacă aveţi acasă materiale vechi, de care nu mai aveţi nevoie (tricouri, cearceafuri sau alte tipuri de textile), vă invităm să le transformaţi în panglici, pe care să le îmlpetiţi şi să le legaţi pe tulpina nucului şi sălciei aflate în imediata vecinătate a podului de la Uzina de Apă. Menţionăm că până în prezent s-au croşetat aproximativ 270 de metri de benzi colorate, care urmează să îmbrace podul”, a mai spus Livia Mateiaş. 

Podul de poveste

Vă mai recomandăm:

Pasarela pietonală de la Uzina de Apă a fost colorată. Podul, care era plin de rugină, arată acum spectaculos FOTO


Podul de la Uzina de Apă din Timişoara, vopsit într-un mozaic de culori şi îmbrăcat cu materiale croşetate VIDEO

FOTO Uzina care funcţionează de 103 ani în Timişoara: monumentul tehnic va fi inclus în circuitul turistic al oraşului

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite