Turkish Airlines ar putea să pornească o cursă de Istanbul de pe Aeroportul Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/Turkish Airlines
FOTO Facebook/Turkish Airlines

Reprezentanţii companiei Turkish Airlines, în frunte cu Ali Armagan Otlak, director general, au venit la Timişoara să discute despre posibilitatea introducerii unei curse aeriene spre şi dinspre Istanbul.

Începerea unei colaborări cu Turkish Airlines ar oferi atât timişorenilor şi bănăţenilor accesul la noi rute spre întreaga lume. 

Discuţiile de la Consiliul Judeţean Timiş, coordonate de vicepreşedintele Alexandru Proteasa, au fost precedate de o întâlnire a delegaţiei companiei Turkish Airlines cu reprezentanţi din conducerea Aeroportul International Timisoara şi au vizat inclusiv cursele charter, interesante pentru agenţiile timişorene. 

Discuţiile au vizat oportunitatea operării de către Turkish Airlines a unei rute directe din Timişoara către Istanbul, cu posibilitatea de extindere a colaborării.  

În momentul de faţă, compania turcă analizează avantajele oferite de trei aeroporturi din România (Timişoara, Braşov şi Iaşi), urmând să aleagă un singur oraş din care va pleca noua cursă. Spre deosebire de celelalte două aerogări, cea din Timişoara are avantajul deţinerii unei autorizaţii din partea Autorităţii Române de Aviaţie.  

”Dincolo de posibilitatea introducerii de noi rute precum Timişoara-Istanbul, de posibilităţile de promovare a destinaţiei noastre prin intermediul companiei Turkish Airlines, aceasta şi-a arătat disponibilitatea de a susţine vizite ale tour-operatorilor străini interesaţi de pachete turistice complexe axate pe Banat, inclusiv în contextul 2023”, anunţă cei de la Asociaţia Pentru Promovarea Turismului Timiş. 

CJ Timiş

Vicepreşedintele Alexandru Proteasa a prezentat mai multe argumente în favoarea aeroportului din Timişoara, dintre care, cel mai important este titlul de Capitală Culturală Europeană a Culturii în 2023, alături de o altă destinaţie apropiată, Novi Sad (Serbia), lucru ce va genera un potenţial ridicat al numărului de turişti.  

Totodată, la Aeroportul din Timişoara există un plan de extindere care va aduce doar beneficii pentru eventualii operatori. 

”Viziunea noastră de dezvoltare a aeroportului şi a judeţului, precum şi poziţia geografică, sunt principalele argumente pentru alegerea Timişoarei de către compania turcă”, a declarat Alexandru Proteasa. 
 

Vă mai recomandăm:

Noul terminal de pe Aeroportul Timişoara arată ca o galerie de artă. Un proiect în premieră naţională VIDEO

Cum arată şoseaua de aproape 3 milioane de euro care leagă Aeroportul Timişoara de centura oraşului FOTO

Statuia lui Traian Vuia, inaugurată pe Aeroportul Timişoara: A ajuns acolo unde vin şi pleacă „aparatele zburătoare” care au la bază ceva născut din geniul lui

S-a deschis noul terminal pentru sosiri externe la Aeroportul Timişoara. Drulă: Durata de aşteptare pentru intrarea în ţară se va reduce la jumătate

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite