Gata documentaţia pentru a scoate la licitaţie proiectul şi execuţia stadionului cu 9.000 de locuri din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul stadionului "lego" din Timişoara
Proiectul stadionului "lego" din Timişoara

Viceprimarul Cosmin Tabără a anunţat, vineri, două veşti bune pentru viitorul sportului din Timişoara. Una este despre baza sportivă de strada C.Rădulescu, iar cealaltă se referă la stadionul de tip "lego" din zona Optica.

Cosmin Tabără a anunţat că a înaintat primarului Dominic Fritz documentaţia pentru a scoate la licitaţie stadionul de tip ”lego”, proiect tehnic şi execuţie, stadion cu 9.000 de locuri, ce va fi situat în zona fostei fabrici Optica. 

“Avem nevoie de un stadion nou, nu doar pentru fotbal, ci şi pentru alte sporturi, dar şi acţiuni culturale şi concerte. Documentaţia pentru această investiţie este finalizată de o săptămână, dar am aşteptat soluţionarea, chiar şi temporară, a problemei cu furnizarea agentului termic”, a spus Cosmin Tabără.

A doua veste bună este legată de baza sportivă de pe strada Constantin Rădulescu, finanţată de CNI.

“După perioada de zece zile legală de contestaţii, următorul pas este eliberarea autorizaţiei de construcţie de către Primăria Timişoara. Partea birocratică pentru acest proiect a durat nepermis de mult. Baza similară de la Petroşani, pornită în acelaşi timp cu Timişoara, este aproape gata, iar la Sânnicolau Mare, în două luni, s-a ajuns la faza de ridicare a tribunelor. Este ruşinos pentru noi că am rămas atât de mult în urmă din motive birocratice, dar mă bucur că măcar acum se fac paşi mai concreţi pentru începerea lucrărilor. Sper să recuperăm timpul pierdut şi anul viitor să ne putem bucura de această bază, a mai declarat Cosmin Tabără. 

Arena se va face din bugetul de investiţii a Primăriei Timişoara, iar baza sportivă de pe str. Costică Rădulescu se face cu bani de la CNI. Construcţia acestor două obiective nu vor începe însă prea curând. 

“Suntem în prag de iarnă, veştile de astăzi nu înseamnă că de mâine vom vedea utilaje pe şantierele acestor obiective de infrastructură sportivă. Suntem însă pe drumul cel bun şi mi-am luat angajamentul de a urmări îndeaproape aceste investiţii necesare pentru Timişoara”, a concluzionat Tabără.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite