Sute de arbori, plantaţi pe malul Begăi. Primarul Robu a ţinut să îngroape şi el o salcie pletoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Timişoarei a ţinut să fie primul care plantează o salcie, pe malul Begăi
Primarul Timişoarei a ţinut să fie primul care plantează o salcie, pe malul Begăi

Primăria Timişoara a lansat o campanie în cadrul căreia vor fi plantate pe malul Begăi sute de sălcii şi magnolii. Primarul Nicolae Robu a prezentat evenimentul ca pe o mare realizare, ţinând să planteze în mod simbolic o salcie pentru a-i „însufleţi” pe muncitori.

Horticultura, societatea de întreţinere a spaţiilor verzi a Consiliului Local Timişoara va planta, în următoarea perioadă, pe malul Begăi, între Podul Michelangelo şi Podul Mihai Viteazu 230 de sălcii şi 115 magnolii. Plantele au fost aduse din Italia şi Ungaria. Mai exact, sălciile au fost aduse din Italia şi au costat 25 de euro bucata, iar magnoliile din Ungaria, costând 15 euro/bucată.

Primarul Nicolae Robu a vrut să îi „însufleţească” pe muncitori şi a plantat, în mod simbolic, prima salcie. „Totul va arăta superb când magnoliile şi sălciile vor avea coroană mai mare şi magnoliile vor fi înfrunzite, respectiv în perioada lor de eflorescenţă, cu minunatele lor flori. Sunt sălcii pletoase, sunt destul de înalte, o să le vedeţi din start, ele se vor dezvolta şi vor întregi acest peisaj pentru că de-a lungul timpului foarte multe sălcii fie s-au uscat, fie s-au distrus în timpul furtunilor de care, din păcate, am avut parte. Vom continua plantările, dar astăzi vrem să dăm un semnal foarte puternic în ceea ce priveşte orientarea noastră către copaci, copaci frumoşi, dragostea noastră faţă de diverse tipuri de copac care dau farmec oraşului nostru”, a declarat Robu.

La rândul său, directorul Horticultura, Andrei Drăgilă, a declarat că sălciile vor fi plantate la o distanţă de şase metri, iar între ele va fi pusă o magnolie. „Înainte de începerea plantaţiei, toate sălciile care, din punct de vedere biologic, au fost depăşite ca termen de vârstă au fost tăiate, fasonate şi transportate la locul de depozitare, în jur de 50 de bucăţi, care au fost cu scorburi, rupte în urma furtunii. S-au făcut tăieri destul de radicale prin ridicarea coronamentului, pentru ca să prelungim şi la ce a mai rămas viaţa acestor arbori. În anii care urmează, o parte din aceste sălcii vor fi schimbate şi va fi reîntinerit tot aliniamentul cu salcia gălbuie specifică canalului Bega”, a declarat Drăgilă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite