Postul, cel mai bun tratament cunoscut. Revenirea bruscă şi rapidă la alimentaţia obişnuită poate provoca moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se spune că postul este cel mai bun tratament cunoscut şi cel mai eficace posibil. Postul înseamnă curăţire, înlesneşte eliminarea toxinelor şi rezidurilor.

Când un animal se îmbolnăveşte, primul lucru pe care-l face este să nu mai mănânce: posteşte. Cine are febră posteşte automat. Postul înseamnă curăţire, îndepărtează cauza bolii, înlesneşte eliminarea toxinelor şi rezidurilor. Chiar părintele medicinei, Hipocrate, spunea: „Cu cât îl hrăniţi mai bine pe bolnav, cu atât îl dărâmaţi mai mult". 

Medicul nutriţionist Ernst Gunter, afirmă că există un singur moment periculos în desfăşurarea postului, şi anume, sfârşitul curei. 

„Trecerea la alimetaţia naturistă sau la regimul alimentar obişnuit nu trebuie să fie bruscă şi rapidă, cu mese cantitative şi foarte consistente. Dacă durata postului a fost deosebit de mare, un asemenea exces alimentar poate provoca moartea. Se începe cu un regim de lichide care, treptat, se înlocuieşte cu mese mici, uşoare, apoi din ce în ce mai consistente, până se ajunge să se mănînce normal. Respectiva perioadă trebuie să dureze tot atâta timp cât a ţinut postul, perioadă ce este numită <stingerea postului>. Cine ţine seama de aceste reguli nu va avea surprize”, susţine Ernst Gunter, în volumul „Hrana vie”. 

Acesta a descoperit o metodă prin care postul este mult mai uşor de suportat, iar rezultatele obţinute sunt chiar mai bune. Este postul cu apă de zarzavat, în loc de apă obişnuită.

“La fiecare jumătate de oră se bea un pahar din ea. Pentru pregătirea apei de zarzavat se folosesc, acolo unde este posibil, şi plante medicinale, de preferinţă din cele anume recomandate pentru anumite boli. Apa respectivă nu trebuie să conţină calorii, deci zarzavatul să nu fie tăiat mărunt sau dat prin rozătoare astfel încât în lichid să existe cât mai puţine proteine. Dacă se posteşte astfel, senzaţia de foame dispare a treia zi. Capacitatea de muncă nu este anihilată total, se doarme mult mai bine decât în timpul postului cu apă simplă, scaunul nu dispare total. În loc de apă de zarzavat, cura poate fi efectuată şi cu apă diluată în tărâţe”, a explicat Ernst Gunter.

Nutriţionistul precizează că imediat ce cura de post este stopată apare senzaţia de foame acerbă, împotriva căreia trebuie să luptăm tot timpul cât durează “stingerea postului”.
 

Practicarea postului şi adoptarea unui regim măcar parţial de crudităţi ar tebui să devină un lucru obişnuit în viaţa oricărui om raţional, a concluzionat Ernst Gunter.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite