Popasul din livadă unde îşi pot reîncărca „bateriile“ bicicliştii care se încumetă pe pista de pe digul Begăi, spre graniţa cu Serbia FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popasul La livada FOTO Ştefan Both
Popasul La livada FOTO Ştefan Both

Pista de biciclete de pe digul canalului Bega, din Timişoara până la graniţa cu Serbia, este una dintre cele mai benefice proiecte europene pentru iubitorii de pedalare din Timişoara.

Pista de biciclete tranfrontalieră începe de la marginea Timişoarei, în aval de Podul Modoş, acolo unde s-a făcut joncţiunea cu pista de biciclete a oraşului, realizată de către Primăria Timişoara, şi continuă liniar 37 de kilometri de-a lungul Begăi, pe coronamentul digului de apărare împotriva inundaţiilor, până la frontiera cu Serbia.

Se poate pedala în voie, chiar dacă, din păcate, pista a avut nevoie de numeroase peticiri, pentru că se crapă asfaltul, lipsa de civilizaţie a făcut ca foarte mulţi stâlpişori reflectorizanţi să fie rupţi, iar majoritatea bornelor de kilometraj au dispărut. 

Cu toate acestea sunt şi lucruri bune. Una dintre ele este deschiderea unui popas, pe marginea pistei, unde bicicliştii îşi pot trage sufletul.

Este vorba de popasul „La Livada”, din Sânmihaiul Român. Locaţia a fost deschisă finele lunii aprilie. Şi este, deocamdată, singurul loc unde cei care se încumetă să pedaleze din Timişoara până în aproprierea graniţei cu Serbia, se pot opri să îşi reîncarce „bateriile”.
 

Popasul La livada FOTO Ştefan Both

Se pot relaxa în livada frumos îngrijită, la umbra merilor şi prunilor, pot servi sucuri sau bere rece, dar pot să şi mănânce, de la gulaş la ceaun la clătite bănăţene. Popasul este deschis între orele 10 şi 22. Cei care vor să facă refacere prin mişcare, pot juca volei pe nisip. 
 

Sânmihaiul Român se află la aproximativ 15 kilometri de Timişoara. De aici, bicicliştii mai au de pedalat

până în apropierea fâşiei verzi, care se află după localitatea Otelec, încă aproximativ 22 de de kilometri. 

Popasul La livada FOTO Ştefan Both


 

Pista are o lăţime de doi metri, opt refugii laterale, fiecare dotat cu bancuţă, coş de gunoi şi loc pentru parcarea bicicletei. Până la Utvin se merge pe partea stângă a Begăi, însă apoi se travesează podul de fier şi se continuă pe partea dreaptă, până în zona de frontieră.

image



Pista de pe partea românească a costat 2,3 milioane de euro, din finanţare europeană pe proiect transfrontalier România-Serbia. Urmează ca şi vecinii sârbi să construiască o pistă, până la Zrenjanin.

Citiţi şi:

Pista de biciclete de pe digul Begăi, un proiect european executat şi întreţinut româneşte. „Unora le e ciudă că vine civilizaţia peste ei“ FOTO

   

Visul bănăţenilor din România şi Serbia: Să pedaleze pe pista de biciclete de pe dig şi să navigheze pe Bega între Timişoara şi Zrenjanin

FOTO Pedalare din Timişoara până la graniţa cu Serbia. Pista de cicloturism de pe digul Begăi a fost inaugurată oficial

Vapoare între Timişoara şi Serbia, proiectul exotic de 6 milioane de euro. Cum a distrus „războiul rece“ între Dej şi Tito navigaţia înfloritoare pe râul Bega

FOTO Cele mai frumoase rute pentru bicicliştii din Timişoara. Se poate pedala în voie în jurul oraşului, în pădure, pe dealuri şi pe malurile apei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite