Poliţia din Timiş, pe urmele bărbatului care l-a bătut în clasă pe un coleg al fiului său. „Este un om foarte violent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala Gimnazială din Sânmihaiu Român
Şcoala Gimnazială din Sânmihaiu Român

Şcoala Gimnazială din localitatea Sânmihaiu Român (aflată la 15 kilometri de Timişoara), devenită cunoscută pentru pereţii pictaţi, a intrat din nou în atenţie, de astă dată din cauza violenţei unui părinte.

O ceartă între doi elevi de clasa a VIII-a, din localitatea timişeană Sânmihaiu Român, a degenerat într-un conflict cu iz penal. Un copil a fost bătut în clasă, chiar în timpul orelor, de tatăl elevului cu care era certat. Luni, în timpul orei de tehnologie, un bărbat a profitat de lipsa unui portar în şcoală, dar şi de faptul că profesorul de educaţie tehnologică era ieşit din clasă, a intrat la oră şi a agresat un elev. 

„În urmă cu trei luni l-am mutat de la Timişoara. A fost la Colegiul Bănăţean, dar a avut ceva probleme la matematică, aşa că l-am adus mai aproape de casă. Copilul mi-a spus că este un coleg care-l tot înjură. I-am spus de acum o săptămână să evite conflictele, să nu se certe. Nu am venit să facem probleme. În ziua respectivă, cu o oră înainte de incident ei s-au certat din nou cu acel coleg, dar profesorul i-a pus să se împace. Ora următoare, profesorul a ieşit din clasă, nu vreau să-l acuzăm pentru asta, putea să meargă până la toaletă. Atunci a intrat tatăl acelui copil şi a început să-l lovească pe al meu”, spune Ionel Cărăcoancea, tatăl elevului bătut. Întâmplarea a avut loc luni, 29 ianuarie. Copilul s-a ales cu mai multe vânătăi, dar şi cu un certificat medico-legal, care a fost depus la poliţie, odată cu plângerea.

Profesorul a ieşit de la oră: „Este o cercetare disciplinară prealabilă”

Incidentul este analizat şi de Inspectoratul Şcolar Timiş, unde a început o cercetare disciplinară împotriva profesorului care a ieşit din oră. 

 „Este regretabil incidentul care a avut loc la Sânmihaiu Român. Nu există pază la această unitate de învăţământ. Poarta nu a fost protejată. Nu există nici elev de serviciu, pentru că regulamentul le interzice. Aşa că părintele a intrat în şcoală, în timpul orei. Colegul nostru dacă era în clasă la ora de educaţie tehnologică, în mod evident nu s-ar fi întâmplat acest incident. Putea să împiedice adultul care a intrat în mod incorect şi ilegal în unitatea de învăţământ. Bătaia a avut loc la ora 11.20, când profesorul era ieşit. Indiferent ce motiv a avut. El putea să meargă la punctul sanitar, putea să iasă până la cancelarie, putea să aibă o necesitate fiziologică, nu ştim pentru ce a ieşit colegul din clasă. Cert este că a lipsit. Este o cercetare disciplinară prealabilă. Aşteptăm rezultatul, nu e momentul să intervenim cu declaraţii. Aşadar, adultul a intrat în clasă, s-a îndreptat direct spre copil şi i-a aplicat trei pumni în zona capului. Apoi a ieşit imediat. Totul a durat câteva secunde. Au ieşit profesorii de la celelalte clase, s-a chemat poliţia imediat”, a declarat Aura Danielescu, şefa Inspectoratului Şcolar Timiş.

image

Tatăl bătăuş este căutat de poliţie

Atât cei de la şcoala din Sânmihaiu Român, cât şi părintele copilului bătut au depus plângere la Poliţie. Părintele bătăuş nu a putut fi găsit de polişti, care încearcă să dea de urmele sale pentru a-l audia. Acesta a fost identificat, dar nu a fost încă depistat.  

„În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili condiţiile în care a avot loc evenimentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Conform unor informaţii neoficiale, acesta ar putea fi chiar reţinut. Ionel Cărăcoancea susţine că l-a văzut şi ieri şi alaltăieri pe bătăuş la lucru, pe şantier.

„Interesant că nu au dat poliţiştii de el. Eu l-am văzut după ce s-a întâmplat incidentul, lucra la case. Nici copilul lui nu a mai apărut la şcoală. Copilul meu a mers în continuare la ore. Am auzit că e un personaj foarte violent. Acum nouă ani a scos pistolul la cineva. Mi s-a spus că mai sunt copii bătuţi de el, în faţa şcolii, în faţa magazinului, au fost bătuţi şi zilierii care lucrau pentru el. E un personaj foarte violent. Din câtea am înţeles sunt foarte multe plângeri. Directoarea ajunctă a fost şi ea agresată verbal în urmă cu câţiva ani. Eu sunt din 2001 aici”, a mai spus Ionel Cărăcoancea.

„Nu suntem un judeţ cu probleme”

Aura Danielescu susţine că sunt numeroase şcoli în Timiş care nu au portari, dar că nu au mai existat asemenea probleme. 

„Nu suntem un judeţ cu probleme. Avem o comunicare bună cu unităţile de învăţănt, iar când există o problemă suntem anunţaţi. În ultimul an de zile nu au avut loc incidente majore. A fost un caz izolat la Liceul Alimentar, unde a fost o altercaţie între două eleve. Mai avem un caz la Lugoj, la Aurel Vlaicu, unde a intrat un grup de copii din exterior, fiind agresat un alt tânăr. Dar astfel de situaţi, în care să intre un părinte şi să agreseze pe cineva, nu am avut. Sunt cazuri extrem de izolate. E drept că e o şcoală din mediul rurual, că nu stăm foarte bine cu partea financiară şi lăsăm pe ultima sută de metri formele de protecţie suplimentare. În mediul rural nu avem paznici. Primul lucru la care s-a renunţat, atunci când era vorba de reduceri de costuri, au fost paznicii. Sunt însă multe unităţi care au rezolvat problema prin închidere centralizate, cu camere de luat vederi”, a mai declarat Aura Danielescu.

Şcoala gimnazială din localitatea Sânmihaiu Român (aflată 15 kilometri de Timişoara) a devenit o mândrie pentru localnicii. Printr-un proiect iniţiat de Asociaţia Art-dendum, elevii de la Sânmihai, ajutaţi de colegii lor de la liceul “Ion Mincu” din Timişoara, au pictat pereţii şcolii. 

Citiţi şi:

Elev bătut în timpul orelor de tatăl unui coleg: „L-a făcut sac de box“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite