La Recaş, ca în Vestul Sălbatic. Fostul primar e acuzat de un localnic că a furat voturile: „Jur pe mormântul părinţilor mei că este adevărat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ciuda protestelor, 9 consilieri locali din Recaş au reuşit să schimbe viceprimarul oraşului
În ciuda protestelor, 9 consilieri locali din Recaş au reuşit să schimbe viceprimarul oraşului

Arestarea primarului din Recaş, Pavel Teodor, a încins spiritele. Un grup de nouă consilieri a propus schimbarea consilierului PSD Alin Neamţu. Propunerea a iscat un adevărat circ, câteva zeci de localnici mergând la primărie, unde au fost la un pas să se ia la bătaie cu consilierii hotărâţi să-l schimbe pe viceprimar cu orice preţ.

Consilierii PNL din Recaş au profitat de scandalul de corupţie în care este arestat primarul PSD din localitate, iar cu ocazia unei şedinţe organizate vineri la prânz, pe ordinea de zi au inclus şi un proiect care viza schimbarea viceprimarului Alin Neamţu. Având o majoritate de 9 consilieri din 15, aleşii, hotărâţi să îl schimbe pe viceprimarul neamţu, s-au confruntat cu protestele câtorva zeci de localnici, veniţi la primărie pentru a-i lua apărarea primarului arestat şi a viceprimarului propus pentru dimitere.

Pentru că se anunţa un scandal de proporţii încă de la începutul săptămânii, la Recaş au fost mobilizate mai multe echipaje de jandarmi şi poliţişti, dar nu a fost nevoie de intervenţia acestora. Încă din momentul în care a început şedinţa, oamenii s-au adunat la primărie, iar în momentul în care s-a supus la vot proiectul de înlocuire a lui Alin Neamţu din funcţia de viceprimar, s-a declanşat un adevărat circ, consilierii fiind la un pas să se ia la bătaie cu localnicii.  

Mai întâi oamenii au reclamat faptul că sunt doar nouă consilieri prezenţi. După ce i-au asigurat pe cetăţeni că au o majoritate şi şedinţa poate continua, consilierii s-au lovit de o nouă problemă. Din comisia de validare a votului pentru schimbarea viceprimarului făceau parte doar doi aleşi locali pentru că unul dintre membrii şi-a dat demisia. Problema a fost rezolvată pe loc: consilierii au propus un înlocuitor, care a fost votat şi şedinţa a continuat spre nemulţumirea oamenilor care au continuat să scandeze.

După ce au supus la vot proiectul de hotărâre privind demiterea viceprimarului, consilierii au intrat rând pe rând în cabina de vot, obţinând cu 9 voturi pentru demiterea viceprimarului Alin Neamţu. În sala de şedinţe a Consiliului Local Recaş, cetăţenii le-au strigat localnicilor verzi şi uscate. Fostul primar, în prezent consilier PNL, Marinel Paşca a ripostat, spunând că actuala conducere a primăriei şi-a bătut joc de lucrările făcute cu bani luaţi credit. La rândul lui, un cetăţean, se pare, fost coleg de partid cu Marinel Paşca i-a spus fostului edil să îşi amintească cum a furat voturile, ducând buletinele de vot cu maşina. „Jur pe mormântul tatălui meu şi al mamei mele că este adevărat”, a strigat bărbatul. Primarul nu a reacţionat la fel de vehement cum vorbise până atunci, spunând doar că nu este adevărat pentru că „este om de caracter”.

După o şedinţă transformată în circ, cum numai PSD-ul a reuşit să facă în Consiliul Local Timişoara, cei nouă consilieri de la Recaş au reuşit să îl demită pe viceprimarul Alin Neamţu, instalându-l în loc pe independentul Daniel Nicula. Modul în care s-au desfăşurat ostilităţile din cadrul şedinţei de consiliu de la Recaş ar putea atrage un proces pe Contencios Administrativ, iar dacă se vor dovedii vicii de procedură, iar judecătorul va revoca hotărârea de destituire a viceprimarului de la Recaş, tot circul a fost degeaba. Până atunci, un lucru este cert. Cu primarul ales arestat preventiv şi cu viceprimarul schimbat din funcţie, oraşul Recaş este condus acum de un viceprimar instalat pe funcţie după o şedinţă cu scandal care ridică mari semne de întrebare în privinţa respectării procedurilor legale.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite