Imagini aeriene spectaculoase de pe şantierul Autostrăzii Vestului. Lucrările avansează alert. În 2017 am putea avea un nou tronson VIDEO

Imagini aeriene spectaculoase de pe şantierul Autostrăzii Vestului. Lucrările avansează alert. În 2017 am putea avea un nou tronson VIDEO

Autostrada Lugoj-Deva Lot 3 FOTO captură Pro Infrastructură

Veşti bune de pe Autostrada Lugoj-Deva. Pe loturile 3 şi 4 lucrările avansează în ritm alert. Lotul 3, de 22 kilometri, ar putea să fie deschis chiar în acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drumul rapid între Lugoj şi Deva, de pe Autostrada Vestului (A1) ar fi trebuit deschis la mijlocul anului 2016. Cel puţin aşa estimau cei de la Ministerul Transporturilor în anul 2012. Aceştia visau că în 2016 se va putea circula de la Nădlac (frontiera cu Ungaria şi conexiunea cu autostrada M43) până la Sibiu. Nu a fost să fie!
 
În acest an, la începutul lunii martie, s-a deschis primul tronson din lotul 2 Lugoj-Deva, ceea ce înseamnă un drum lejer de la de la Nădlac via Arad-Timişoara-Lugoj, până la Margina (judeţul Timiş). 

Pe tronsonul secund de pe lotul 2, de la Margina la Coşeviţa, limita dintre judeţele Timiş şi Hunedoara, vor mai exista întârzieri. Deşi are doar 13 kilometri, lucrările ar putea să dureze încă mult timp, pentru că aici urmează să se construiască mai multe ecoducte şi tuneluri.
 
Veştile bune vin însă de pe loturile 3 şi 4, unde construcţia avansează în ritm alert. Lotul 3 – de 22 kilometri, ar putea să fie deschis chiar în acest an. În primăvară, oficialităţile spunea că lucrările au fost realizate în proporţie de 75 la sută. De atunci au mai avansat. 

În această săptămînă au apărut ceva probleme pe şantier. În zona descărcării de la Holdea, unde se construieşte un ecoduct, pământul s-a surpat. Constructorul spune că va remedia problema.

Puteţi vedea cum arăta şantierul de pe lotul 3, la începutul lunii iunie. Imaginile au fost filmate de Asociaţia Pro Infrastructură


 
Contractul de execuţie a fost semnat în mai 2013, iar valoarea licitată a lucrărilor a fost de 579 milioane de lei. Finalizarea acestui lot ar fi trebuit să aibă loc în mai 2016.
 
Lotul 4, care are 22 de kilometri, ar putea să fie deschis circulaţie în 2018. Lucrările au început din 2013 şi ar fi trebuit finalizate în luna mai 2017. Valoarea lucrărilor la acest tronson este de 420 de milioane de lei. 

Imaginile filmate de Asociaţia Pro Infrastructură arată stadiul în care se afla şantierul în urmă cu o lună.


CITIŢI ŞI:
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: