Dezvăluiri din dosarul clubului de fiţe Heaven. Secretarul Primăriei Timişoara, audiat ca martor: „Am fost acolo la un party cu o delegaţie din America”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Timiş a programat ieri un nou termen din dosarul în care fostul director al Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Timişoara, Nicuşor Miuţ, şi alţi funcţionari ai primăriei sunt judecaţi într-un dosar de abuz în serviciu. Cel mai puternic funcţionar din Primăria Timişoara, secretarul Ioan Cojocari, a dat declaraţie de martor.

Dosarul în care mai mulţi funcţionari ai primăriei, în frunte cu fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ, sunt acuzaţi că au închiriat clubului de fiţe Heaven 3.200 de metri pătraţi, dar firma care deţine clubul a folosit 15.000 de metri pătraţi, producânt astfel un prejudiciu bugetului local, a înregistrat ieri un nou termen de judecată, cu audierea secretarului Primăriei Timişoara, Ion Cojocari.

Pe holurile tribunalului, Cojocari a aşteptat mai mult de o oră pentru finalizarea şedinţei de judecată din dosarul interlopilor din clanul Torj. Susţinut din sală de fiica sa, notarul Paula Cojocari, secretarul Primăriei a depus mărturie de martor, nu înainte de a jura că spune adevărul şi a i se aduce la cunoştinţă că mărturia mincinoasă se pedepseşte.

În mărturia sa, Ioan Cojocari a explicat că baza sportivă, însemnând construcţiile de pe o suprafaţă de 3.200 de metri pătraţi, a fost cumpărată de Primăria Timişoara de la ICIM, terenul de 12.000 de metri pătraţi aferent bazei, şi care face obiectul dosarului, rămânând în proprietatea statului.

Cojocari a mai spus că baza a fost scoasă la licitaţi după ce primăria, prin ADP, nu a fost în stare să o administreze şi să o facă funcţională. Astfel, baza a fost închiriat firmei Elaine, deţinută Dorin Epure, un fost miliţian, în prezent om de afaceri. Întrebat de judecătoarea Sorina Lupşa, care judecă acest dosar, dacă avea cunoştinţă de faptul că cele două firme care au participat la lictiaţie erau controlate de aceeaşi persoană, Cojocari a spus că nu a avut cunoştinţă de aşa ceva, dar „închirierea bazei s-a făcut legal, prin licitaţie publică”.

Ulterior, Dorin Epure a investit în fosta bază sportivă, construind un club de fiţe şi un ştrand. Pentru amortizarea investiţiei, contractul a fost prelungit, iar la expirarea termenului de închiriere contractul a fost din nou prelugint pentru că expira chiar înainte de începerea sezonului estival şi „era o chestiune de oportunitate” pentru ca ştrandul să funcţioneze pe timpul verii.

În privinţa terenului folosit de firma care deţine clubul de fiţe Heaven, secretarul Ioan Cojocari a spus că primăria a închiriat 3.200 de metri pătraţi, cât avea în proprietate şi pe inventar, restul de 12.000 de metri pătraţ fiind în proprietatea statului. Timp de 10 ani terenul statului a fost folosit de firma care deţine clubul de fiţe, fără ca nimeni din primărie să sesizeze acest lucru. „Cei din comisia de inventar aveau obligaţia să semnaleze doar dacă era prevăzut acest lucru în fişa postului”, a explicat Ioan Cojocari.

Întrebat de judecătoare dacă el ştie cât teren a folosit în realitate Heaven-ul, Cojocari a dat un răspuns care a stârnit zâmbetele celor prezenţi în sala de judecată. „Nu ştiu cât au folosit. Eu am fost o singură dată, într-o seară când am avut o delegaţie din America şi am fost la un party. La ştrand nu am fost, ziua, în costum de baie”, a declarat Ioan Cojocari, care a mai spus că „e foarte simplu de aflat dacă s-a adus un prejudiciu primăriei, întrebând cât a fost trecut în inventar”.

Cu alte cuvinte, potrivit declaraţiilor lui Ioan Cojocari, dacă există un prejudiciu în acest dosar, paguba este a Statului Român, care deţine terenul şi nu a Primăriei Timişoara. Totuşi, în cazul unor terenuri cu situaţie similară celui de la Heaven, suprafeţele concesionate pentru garaje spre exemplu, au fost situaţii în care deşi terenurile erau în proprietatea Statului Român, primăria le concesiona şi încasa bani pentru ele.

Mai mult decât atât, terenul care face obiectul dosarului „Heaven” şi care mai bine de 10 ani a fost ignorat, fiind exploatat de firma Elaine, a trecut în 2013, printr-o hotărâre de Consiliu Local în proprietatea Primăriei Timişoara. Întrebat de ce nu s-a făcut acest lucru mai devreme, Cojocari a evitat un răspuns, dar a declarat că pentru situaţia creată „sunt vinovaţi mai mulţi decât cei care sunt aici”. În urma mărturiei depuse de Ioan Cojocari este posibil ca în cauză să fie introdus ca parte civilă şi Statul Român, prin Ministerul Finaţelor Publice. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite