Târgu-Mureşul a fost inclus în proiectul ENESCOM pentru eficientizarea consumurilor de energie

Târgu-Mureşul a fost inclus în proiectul ENESCOM pentru eficientizarea consumurilor de energie

Târgu-Mureşul se alătură Conveţiei ENESCOM, intrând astfel în rândul comunităţilor locale importante din Europa

ADR Centru a încheiat un acord de parteneriat cu Directoratul General pentru Energie al Comisiei Europene, prin care Agenţia a devenit un actor major în cadrul Convenţiei Primarilor, pentru acordarea de sprijin autorităţilor locale din Regiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest acord s-a concretizat prin proiectul ENESCOM, în cadrul căruia au fost sprijinite să adere la Convenţia Primarilor şapte localităţi din Regiune, între care şi Târgu-Mureşul.

Alături de oraşul nostru, au aderat la ENESCOM şi localităţile Cugir, Râşnov, Săcele, Sfântu Gheorghe, Făgăraş şi Zlatna, acestora adăugându-se altor opt oraşe şi comune din Regiune, care au aderat la această Convenţie în trecut (Aiud, Alba Iulia, Avrig, Braşov, Sighişoara, Sântimbru, Berghin şi Ighiu).

Vom identifica nevoile de informare în domeniul eficientizării consumurilor de energie şi modul cum investiţiile din acest domeniu pot fi susţinute din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene, în viitoarea perioadă de programare. ADR Centru a inclus printre priorităţile de finanţare în perioada 2014-2020 teme referitoare la eficienţa energetică. Astfel, acest domeniu va putea beneficia de resurse pentru investiţii. De aceea, discuţiile noastre au vizat pregătirea unui program comun de informare şi conştientizare. Este nevoie de îmbunătăţirea competenţelor în pregătirea de proiecte specifice în domeniul eficientizării consumurilor de energie, deoarece pentru perioada 2014-2020 vor apărea priorităţi regionale specifice”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

ENESCOM este, în fapt, Reţeaua Europeană de centre de informare în scopul promovării Energiei Durabile şi a reducerii emisiilor de dioxid de carbon în comunităţile locale. Proiectul ENESCOM îşi propune să întăreasca rolul comunităţilor locale din Croaţia, Republica Cehă, Franţa, Grecia, Ungaria, Italia, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania şi Marea Britanie în diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin crearea unei metodologii comune de promovare şi dezvoltare a capacităţii instituţionale a partenerilor pentru a acţiona în scopul susţinerii energiei durabile.

citeste totul despre: