Superstiţii de Revelion: ce culoare a părului trebuie să aibă prima persoană care îţi trece pragul în noul an ca să fii sigur că vei avea noroc

Superstiţii de Revelion: ce culoare a părului trebuie să aibă prima persoană care îţi trece pragul în noul an ca să fii sigur că vei avea noroc

Noaptea de revelion

În noaptea dintre ani e bine să mâncăm peşte, ca să „alunecăm” mai bine printre obstacole, să avem bani la noi, să fim veseli şi lista poate continua. În fiecare an românii îşi fac din timp temele, pentru ca în noaptea de Revelion să intre cu dreptul în noul an. Adevărul.ro vă prezintă câteva din cele mai importante superstiţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca să fim sănătoşi, veseli, să ne meargă bine în carieră şi să fim fericiţi, de cele mai multe ori suntem dispuşi să respectăm chiar şi superstiţiile, iar de Revelion, cu atât mai mult.

Cine intră prumul în casă, în noul an

Se spune că dacă cel care îţi va călca pentru prima oară pragul, în noul an, va fi un bărbat, atunci în acel an îţi va merge bine. Este o superstiţie de care mulţi români ţin cont. Se mai spune că primul om care îţi va trece pragul casei în prima zi din noul an te va influenţa tot anul. Persoanele blonde sau roşcate aduc ghinion, în timp ce cele brunete aduc noroc.

Semnificaţia peştelui pe masa de revelion

În noaptea de Revelion, cei mai mulţi români mănâncă peşte. De obicei ei aleg păstrăvul. Are mai puţine oase, se curăţă uşor şi carnea lui nu e grasă. Se spune că, aşa cum pestele înoată prin apă, aşa vom aluneca şi noi printre obstacolele pe care le vom întâlni în drumul nostru, în anul care vine. Ba mai mult, peştele înoată în lung şi în lat şi nu se întorce niciodată înapoi. De aceea, se spune că este bine să mâncăm peşte dacă vrem să înaintăm cu success în anul care vine.

În noaptea de revelion se mănâncă struguri

Spaniolii şi locuitorii din America Latină obişnuiesc să mănânce cel puţin 12 boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An, pentru a avea parte de un început de an dulce şi blând. Azi se spune că cei care vor mânca struguri de revelion, vor fi mai bogaţi în anul care vine.

Ce culoare purtăm de revelion

Anul Maimuţei, aşa cum este denumit 2016 în cultura asiatică, aduce în modă nuanţe intense precum auriu, roşu, portocaliu şi vişiniu.

Pentru a înlătura spiritele rele, în Brazilia oamenii poartă ţinute complet albe de Anul Nou.

Vrei să îţi găseşti alesul? Atunci în noaptea de Revelion e bine să porţi roşu. Este îndemnul spaniolilor şi al mexicanilor. 

În Filipine, se poartă haine cu imprimeuri pentru că se consideră că ele atrag bunăstarea şi norocul.

Sărutul sub vâsc aduce noroc în dragoste

Obiceiul sărutului sub vâsc este practicat în noaptea dintre ani de către îndrăgostiţi. Aceştia cred că astfel vor fi însotiţi de dragoste întreg anul.

Dorinţa pusă în noaptea de Revelion

Nu uita să-ţi pui o dorinţa chiar la cumpăna dintre ani. Se spune că dorinţa pusă în noaptea dintre ani se împlineşte, cu condiţia să nu spui nimănui ce-ţi doreşti.

Obiceiuri ciudate de Revelion sunt în toată lumea. De exemplu, în Chile consumul unei linguri de linte la miezul nopţii şi ţinerea unei sume de bani în pantofi vor aduce prosperitate în următoarele 12 luni. Cubanezii obişnuiesc înconjoare casa purtând o valiză în momentul în care ceasul indică miezul nopţii. Ei consideră că acest obicei le va aduce noi oportunităţii de a realiza călătorii în anul care va urma. Danezii sparg farfurii şi pahare izbindu-le de casele celor la care ţin, Iar pentru noroc, se obişnuieşte ca la miezul nopţii să sară de pe un scaun. Şi mai ciudat, dacă nu periculos, este un obicei din Africa de Sud. În Johannesburg oamenii obişnuiesc să arunce electrocasnice şi mobilă veche pe geam.

citeste totul despre: