Autorităţile mureşene susţin că Festivalul Peninsula s-ar întoarce la Târgu-Mureş din 2014. Directorul festivalului: „Nu m-a chemat nimeni la  acea discuţie“

Autorităţile mureşene susţin că Festivalul
Peninsula s-ar întoarce la Târgu-Mureş din 2014. Directorul festivalului: „Nu m-a chemat nimeni la  acea discuţie“

Peninsula 2013 la Cluj FOTO: Călin Ilea

Festivalul Peninsula ar putea fi organizat, din nou, la Târgu-Mureş, de anul viitor, după ce ediţia din acest an a avut loc la Cluj. Anunţul a fost făcut, miercuri, într-o conferinţă de presă, de preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, şi de liderul grupului UDMR din CJ, Kelemen Marton.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 14.22 Directorul Festivalului Peninsula, Laszlo Bodor, spune că a aflat din presă vestea şi că mâine, 20 decembrie, va merge la Târgu-Mureş să se întâlnească cu autorităţile.

„Nu m-a chemat nimeni la acea discuţie, nu am luat parte la ea.

La începutul acestui an, stabilisem cu Emil Boc să rămânem la Cluj pentru minim trei ani. Mâine voi merge la Mureş.

Nu vrea să fac niciun comentariu până nu lămuresc situaţia. În următoarele zile vom da un comunicat de presă“, a afirmat Laszlo Bodor pentru „Adevărul“.

_____________________________________________________________________________________

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a declarat că a ajuns, miercuri seară, la un acord de principiu cu proprietarul brandului Festivalului Peninsula (Felsziget), în baza căruia manifestarea va fi organizată, de anul viitor, din nou la Târgu Mureş, spaţiul unde se va desfăşura şi alte aspecte urmând să fie stabilite.

„Aseară (miercuri seară - n.r.) am bătut palma pe reîntoarcerea acasă. Nu s-a decis nimic în afară de ce v-am spus. Înţelegerea e una de principiu", a afirmat Dobre, citat de Mediafax.

Atât el, cât şi liderul grupului UDMR din CJ Mureş, Kelemen Marton, au subliniat că negocierile - care au durat circa şapte luni - reprezintă "un efort comun".
"Dacă va fi la Târgu Mureş sau la Sângeorgiu de Mureş (localitate limitrofă municipiului - n.r.), rămâne de văzut. Acesta este un brand care a crescut la Târgu Mureş. Ne-am înţeles cu proprietarul brandului. Cum, unde, rămâne de decis în curând. Importantă e decizia", a arătat Kelemen Marton, citat de Mediafax.

Despre festival

Festivalul Peninsula (Felsziget) a debutat în 2003 la Târgu Mureş, ca o variantă mai restrânsă a
Festivalului Sziget din Ungaria.

Festivalul a adus pe scenă în fiecare an câteva zeci de trupe muzicale, abordând stiluri diferite, de la rock, metal, pop, electro, hip-hop, blues şi jazz. Între alţii, au urcat pe scena festivalului legende precum Iggy Pop and The Stooges şi The Straits - trupa înfiinţată de foşti membri ai Dire Straits, care cântă hiturile legendarei formaţii de rock.

Ultima ediţie a Peninsula de la Târgu Mureş a avut loc în august 2012, când s-au înregistrat peste 79.000 de participanţi.

Ediţia din 2013 a avut loc la Cluj

Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, declara, miercuri, 30 ianuarie, că Festivalul Peninsula  va avea loc, anul acesta, în reşedinţa de judeţ a Clujului, întzre 18-21 iulie. Edilul a anunţat, totodată, că toate utilităţile necesare desfăşurării Peninsulei vor fi suportate din bugetul local, cheltuielile situându-se între 30.000 şi 50.000 de euro.

„Dorim ca el să fie un brand al Clujului“, declara primarul.

Mai puteţi citi:

FOTOREPORTAJ Peninsula, „orăşelul“ care a trăit patru zile lângă Cluj

 
 

 

citeste totul despre: