Cheltuieli nejustificate realizate de Aquaserv şi depistate de Curtea de Conturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aquaserv este acuzată că ar fi făcut cheltuieli nejustificate în valoare de 52.000 de euro
Aquaserv este acuzată că ar fi făcut cheltuieli nejustificate în valoare de 52.000 de euro

Conform raportului Curţii de Conturi pe anul fiscal 2011, Aquaserv a cheltuit nejustificat o sumă importantă reieşită din fonduri europene, peste 52.000 de euro, în cadrul unui proiect ISPA de reabilitare a reţelei de apă.

Aquaserv este societatea care se ocupă cu sigurarea serviciilor publice de alimentare cu apă potabilă şi canalizare reprezintă. Pe lângă aceste servicii de bază, compania oferă o serie de alte servicii care sunt în strânsă legătură cu domeniul său principal de activitate.

Potrivit raportului Curţii de Conturi pe 2011, operatorul regional de apă a efectuat cheltuieli neeligibile în valoare de 52 de mii de euro, în cadrul proiectului "Reabilitarea reţelei de alimentare cu apă potabilă, colectarea şi tratarea apei uzate în Târgu-Mureş, judeţul Mureş", reprezentând costul aferent renovării unei clădiri declarate monument istoric, care nu a fost prevăzută în cadrul contractului şi memorandumul de finanţare.

Reprezentanţii Aquaserv au declarat că suma considerată neeligibilă în raportul de audit de Curtea de Conturi, de 52.402,36 euro, a fost utilizată pentru aducerea în starea iniţială a clădirii declarate monument istoric de pe strada Libertăţii 114 - staţia de pompare aferentă primei staţii de epurare a Târgu-Mureşului.

"Raportul final al măsurii ISPA 2001/RO/16/P/PE/015 «Reabilitarea reţelei de alimentare cu apă potabilă, colectarea şi tratarea apei uzate în Târgu-Mureş, judeţul Mureş», împreună cu raportul de audit al Curţii de Conturi a României, a fost transmis către Comisia Europeană de la Bruxelles în cursul anului 2012, fiind la latitudinea acesteia să stabilească dacă suma respectivă este eligibilă sau nu", declară purtătorul de cuvânt al companiei mureşene, Nicolae Tomuleţiu, care a adăugat că ”vorbim de o clădire monument istoric, de la începutul secolului XX, prima staţie de epurare din Târgu-Mureş. În cadrul proiectului s-au făcut lucrări în cadrul clădirii, care adăposteşte o staţie de pompare. Conform legii, clădirea monument istoric trebuia readusă la stadiul iniţial. Cei de la Curtea de Conturi consideră neeligibile cheltuielile în acest sens, noi considerăm că sunt eligibile. Proiectul a fost finalizat, raportul de audit, de la Curtea de Conturi, e ataşat raportului de finalizare a măsurii, l-am trimis în vara anului trecut. Dacă se constată că au fost cheltuieli neeligibile, banii respectivi, care înseamnă 75% din suma amintită, vor trebui returnaţi de către compania noastră”.

Aquaserv este în prezent un operator licenţiat în plină ascensiune, fiind câştigătorul unor proiecte ale Uniunii Europene, cu valoare mare şi cu importanţă deosebită pentru locuitorii municipiului şi ai regiunii. Compania asigură serviciul de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare pentru aproximativ 300.000 de locuitori. În prezent aria de operare a Aquaserv cuprinde următoarele unităţi adminsitrativ teritoriale: Târgu-Mureş, Târnaveni, Sighişoara, Luduş, Iernut, Reghin, Ruşii Munţi, Deda, Şincai, Ceauşu de Câmpie, Cristeşti, Sîngeorgiu de Mureş, Ungheni, Pogăceaua, Sărmaşu, Sinpetru de Campie, Rîciu, Aluniş, Crăieşti, Corunca, Ernei, Band, Brîncoveneşti, Bistra Mureşului, Sânpaul, Gorneşti, Petelea, Albeşti şi Daneş din judeţul Mureş, respectiv Cristuru-Secuiesc şi Porumbeni, din judeţul Harghita.
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite