Tedora Ciobanu, plasată în arest la domiciliu de Curtea de Apel Craiova. Cine sunt denunţătorii directoarei din Primăria Târgu Jiu
0Directoarea din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Teodora Ciobanu, acuzată de luare de mită în formă continuată, va fi cercetată în arest la domiciliu. Sentinţa este definitivă şi a fost luată de Curtea de Apel Craiova.
DNA a propus Tribunalului Gorj ca Teodora Ciobanu să fie arestată preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Instanţa de judecată a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea preventivă. Teodora Ciobanu a făcut contestaţie la Curtea de Apel Craiova. „Admite contestaţia. Desfiinţează încheierea atacată. În baza art. 227 alin. 1 C.p.p. Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatei Ciobanu Teodora Cristina formulată de DNA-Serviciul Teritorial Craiova. În baza art. 227 alin. 2 C.p.p. rap la art. 218 C.p.p. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata Ciobanu Teodora Cristina pe o durată de 30 zile, începând cu data de 27 mai 2015 şi până la data de 25 iunie 2015 inclusiv. În baza art. 221 alin. 1 C.p.p. Impune inculpatei Ciobanu Teodora Cristina obligaţia de a nu părăsi imobilul din comuna Băleşti, sat Corneştii Noi, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza“, se arată în sentinţa judecătorească.
Cine sunt denunţătorii Teodorei Ciobanu
Conform sentinţei judecătoreşti, persoanele care au denunţat faptele de corupţie ale Teodorei Ciobanu sunt: Nicolae Taşcău, Elena Taşcău, Mihaela Măruţă, Alina Rodica Manasia, Cosmin Bojincă şi Laura Bojincă. Teodora Ciobanu nu are voie să intre în contact cu acestea.
„Pe durata arestului la domiciliu inculpata are următoarele obligaţii: -să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; şi -să nu comunice direct sau indirect cu denunţătorii Taşcău Nicolae, Taşcău Elena, Măruţă Mihaela, Manasia Alina Rodica, Bojincă Constantin Cosmin şi Bojincă Laura şi cu membrii de familie ai acestora şi cu martorii Manasia Dorinel, Taşcău Maria-Janina, Jugravu Nicoleta-Simona, Gridan Ioana, Ridichie Adina-Ramona, Calotă Camelia-Elena, Băltăreţu Diana-Cornelia, Ruszkovan Carmen, Piluţă Nela-Graţiela, Bălţoi Luminiţa, Viezure Dumitru, Jianu Laura, Geamănu Gabriela şi Gogan Gabriel şi cu membrii de familie ai acestora,
se mai precizează în sentinţa judecătorească.
Promova doar pe bază de şpagă
Teodora Ciobanu a fost reţinută la sfârşitul săptămânii trecute sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată. Aceasta ar fi pretins sume de bani pentru a-şi promova subalternii sau pentru a face angajări. „În perioada 2007-2015, inculpata Ciobanu Teodora Cristina, în calitate de director în cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu Jiu, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 4.000 de lei şi 3.000 de euro, primind în final suma totală de aproximativ 4.000 de euro. Sumele de bani au fost pretinse şi primite de inculpata Ciobanu Teodora Cristina în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în vederea angajării sau promovării persoanelor respective pe diferite funcţii (infirmier, asistent medical etc.) din cadrul instituţiei publice unde inculpata îşi desfăşura activitatea“, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Şi-a scos la vânzare funcţia
Aceasta ar fi pretins câteva mii de euro pentru a-i lăsa funcţia sa unei alte persoane, ea urmând să fie numită director la Direcţia de Turism, care a fost nou înfiinţată la nivelul Primăriei. „Ciobanu Teodora Cristina a mai pretins de la martorul denunţător şi suma de 3.000 de euro, în cursul lunii februarie 2015, dar şi suma de 2.000 de euro, promiţându-i că, în schimbul acesteia, îi va oferi postul său de director în cadrul DPPS Târgu-Jiu, întrucât aceasta urmează să fie numită definitiv pe o altă funcţie de director în cadrul Direcţiei de Cultură“, se arată în referatul DNA prin care s-a cerut arestarea preventivă a directoarei din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.