Sistemele de iluminat portabile, de putere foarte mare, invenţia unui italian, lansate în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul poate să lumine o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi
Sistemul poate să lumine o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi

Sistemele de iluminat cunoscute în toată lumea prin puterea pe care o au, dar mai ales prin faptul că pot fi transportate cu mare uşurinţă şi pot funcţiona în orice loc, indiferent dacă există sau nu reţea de energie electrică, au fost lansate şi în România.

Investitorul italian plănuieşte chiar să producă astfel de echipamente în municipiul Târgu Jiu, unde a fost inaugurată, aseară, reprezentanţa pentru România a companiei Italiene.  

Francesco Moneti, administratorul firmei di Târgu Jiu,  ne spune că un singur corp de iluminat poate să acopere o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi: „Considerăm că activitatea se va dezvolta în România. Produsul pe care o să-l prezentăm este dedicat cazurilor de urgenţă în special, dar şi pentru divertisment. Vorbim de un înlocuitor al farurilor clasice care cântăresc destul de mult, iar timpul de instalare este mare, de peste patru ore. Această soluţie are 35 de kilograme este foarte versatilă, flexibilă, se poate transporta cu uşurinţă în maşină, fiind nevoie de o singură persoană care s-o manipuleze. Lumină o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi în aproximativ zece minute. Ne interesează să producem aceste componente în Târgu Jiu, dacă datele din studiul de piaţă efectuat se vor confirma. Astfel, producţia ar putea să înceapă într-o perioadă destul de scurtă.

Moneti

Produsul a fost inventat acum 12 ani. La început, sistemul era rudimentar, dar s-a investit foarte mult în el şi s-a ajuns la produsul actual. Este vândut în Canda, Serbia, India, Maroc şi în alte ţări. Brevetul de invenţie a fost cumpărat în 36 de ţări din lume, iar în mai multe ţări a început producţia“, a precizat Francesco Moneti. 

Aerul, folosit pentru funcţionarea sistemului

Moneti

Guido Medici ne povesteşte cum a ajuns să inventeze acest sistem ingenios şi principiul de funcţionare al acestuia: „Ideea a pornit de la o chestiune banală, pentru că eu lucrez în domeniul aviaţiei. Am vrut să luminez pista de decolare cu un produs rapid şi uşor de manevrat. De aici s-a născut ideea de a lumina. În loc de a lumina cu o structura metalică înaltă, m-a gândit să folosesc aerul. Este o structură portantă, care ducesursa luminoasă într-o poziţie înaltă, folosind aerul suflat de un ventilator la baza acestui tub. Acesta ar fi principiul de funcţionare, dar sunt mai multe variante ale produsului. Când introducem aer sub presiune într-un tub chiar şi orizontal, în momentul în care se atinge presiunea nominală, tubul se ridică în poziţie verticală. Ideea noastră a fost aceea de a secţiona tubul în mai multe elemente astfel încât ridicarea de la verticală este să se producă treptat“.

Autonomie de 30 de ore

Moneti

Sistemul funcţionează cu ajutorul unui generator care poate fi alimentat atât cu combustibil, motorină sau benzină, dar şi la reţeauan de energie electrică. „Consumul cu o singură lampă este de 1300 de Waţi, iar lampa este garantată să funcţioneze 20.000 de ore, iar sistemul de ventilaţie, de 4000 de ore, după care trebuie schimbaţi cărbunii, care se face cu costuri reduse. Consumul de combustibil este de aproximativ 400 miligrame pe oră şi o autonomie de 30 de ore, în funcţie de rezervor“, ne explică inventatorul sistemului. 

Sistemul de iluminat poate fi dus în orice loc 

Guido Medici ne explică şi care sunt principalele facilităţi ale produsului inventat de el:

Moneti
„Avantajul principal este că această lampă poate fi dusă în orice loc unde nu există acces la facilităţi. Poate fi folosită în orice poziţie, orizontal sau vertical, şi nu este nevoie de niciun instrument pentru a-l asambla. În acest produs sunt înglobate cinci brevete“. 

Inventatorul, un specialist în domeniul aerian

Inventatorul italian este specialist în domeniu aerian, toate hărţile de zbor din Italia fiind realizate de el: „Activitatea principală a mea este cu totul alta. Eu mă ocup de aviaţie. Am cartografiat toată Italia. Toate hărţile de de zbor sunt făcute de mine. Am vândut licenţa de producţie în India, SUA şi Canada“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite