Cine sunt poliţiştii reţinuţi pentru luare de mită. Primeau şpagă pentru a închide ochii la fărădelegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru poliţişti au fost reţinuţi
Patru poliţişti au fost reţinuţi

Patru poliţişti gorjeni au fost reţinuţi de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar alţi opt agenţi au fost puşi sub control judiciar.

Poliţiştii Constantin Manolache, Ştefan Găman, fraţii Nicolae şi Gheorghe Milodin, de la Turceni şi Plopşoru, au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită şi tăinuire. 

"În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reţinerea unui număr de 8 inculpaţi cercetaţi pentru luare de mită în formă continuată, 4 dintre aceştia având calitatea de agenţi de poliţie. Totodată, a fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de un număr total de 14 inculpaţi dintre care 8 agenţi de poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi alte şase persoane, fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi dare de mită", se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.

CEO, parte civilă cu peste 3,7 milioane de lei

Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă cu suma de de peste 3,7 milioane de lei. "În urma activităţilor procedurale desfăşurate la data de 03.09.2015, au fost identificate şi ridicate înscrisuri care probează activitatea infracţională a suspecţilor, precum şi mai multe cantităţi de cărbune sustrase din instalaţiile de transport ale Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA.Astfel, în data de 03.09.2015, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 3.747.000 lei".

Dosarul este înregistrat din anul 2013

Dosarul în care s-au făcut reţineri este înregistrat din anul 2013. "În fapt, în anul 2013, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de către agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Gorj constând în aceea că, în schimbul nedispunerii măsurilor legale faţă de persoane implicate în sustragerea unor cantităţi de cărbune din instalaţiile de transport ale Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA, primeau sume de bani cuprinse între 50 şi 200 lei. Datorită complexităţii cauzei penale ca urmare a desfăşurării activităţii infracţionale pe raza mai multor judeţe (Gorj, Dolj, Olt, Mehedinţi), Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat cauza în vederea continuării cercetărilor, dispunând totodată delegarea lucrătorilor de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie în vederea efectuării mai multor activităţi de urmărire penală", se mai arată în comunicatul DGA.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite